Prima pagină » Culinar » Rețeta de macrou cu sos de roșii și usturoi la cuptor. Iată cum se face un preparat simplu cu pește

Rețeta de macrou cu sos de roșii și usturoi la cuptor. Iată cum se face un preparat simplu cu pește

13 nov. 2024, 09:47,
Redacția BZI în Culinar

Un preparat simplu cu pește la cuptor se poate face din macrou sau oricare altă specie care vă place. Dacă mai este și scăldat în sos de roșii cu usturoi, va fi un prânz perfect sau o cină rapidă și delicioasă, pe placul întregii familii.

O porție de pește este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să mănânci sănătos și gustos. Este preparatul care poate fi consumat împreună cu orie garnitură, cartofi la cuptor, mamaligă sau salată, și care se pregătește foarte ușor acasă.

Rețeta pentru un preparat simplu cu pește macrou la cuptor

Trebuie să știți că nu e mare filosofie să faci un macrou cu sos de roșii la cuptor pentru că ai nevoie de ingrediente puține și este foarte rapid, ca orice rețetă cu pește.
Fiind un pește gras, macroul în sos de roșii este una din opțiunile cele mai potrivite pentru o masă în familie, el este puțin acid și puțin acrișor, această combinație fiind un deliciu pentru papilele gustative.

În plus, pe lângă faptul că toată lumea știe că este bogat acizi grași omega-3, macroul este un pește oceanic, printre puținii pești pe care avem ocazia să-i consumăm pescuiți direct din mediul lor natural și nu din crescătorii.

Este unul dintre cei mai ieftini pești și se găsește aproape în orice magazin. Tot ce vă mai trebuie lângă un macrou la cuptor cu sos de roșii usturoi este o garnitură rapidă sau o mămăliguță.

Puteți folosi orice pește doriți, păstrăv, crap, caras, somn, dorada sau cod, fie întreg, fie tăiat în bucăți. În cazul în care îi gătiți întregi, este bine să alegeți pești mici, cam de 300 gr fiecare bucată, astfel încât să puteți servi un pește la o porție.

Pentru această rețetă aveți nevoie de 3 bucăți de macrou proaspăt sau decongelat, curățat și spălat bine, 500 ml suc de roșii, roșii cuburi sau întregi în suc propriu, roșii tocate sau passata, 3 linguri cu ulei de măsline, 10 – 12 căței mici de usturoi, câteva fire de oregano, o linguriță de oregano uscat, cimbru sa coriandru, piper măcinat, sare, câteva felii de lămâie, câteva fire de pătrunjel.

Indicații de preparare

Se începe prin încălzirea cuptorului, apoi se trece la curățarea peștelui, se eviscerează dacă este cazul, apoi se spală și se șterge bine. Se condimentează fiecare pește în interior cu sare, piper, oregano sau alte condimente care vă plac.

În fiecare macrou se pun câte doi căței de usturoi și se strânge bine, apoi se condimentează și pe exterior cu sare și piper. Apoi se acoperă peștii cu folie alimentară și se lasă deoparte.

La fel se procedează și dacă folosiți un crap sau oricare alt pește. Se toacă mărunt usturoiul rămas, apoi peste sucul de roșii se pune oregano, cimbru sau busuioc uscat, piper, sare și usturoiul tocat și se amestecă totul bine.

Pentru pregătirea macroului se toarnă ulei de măsline într-o tavă potrivită, apoi se așază bucățile de macrou în tavă și se răsucește puțin, ca să se prindă uleiul de ele. Se toarnă sosul de roșii, se adaugă feliile de lămâie și se pun din loc în loc firele de oregano. La final se stropește fiecare macrou cu 2 – 3 linguri de sos.

Se pune peștele la cuptor încălzit la 180°C pentru maxim 20 de minute. În acest timp, se mai stropește macroul de două ori cu sosul din tavă. Peste acest preparat simplu cu pește macrou la cuptor se presară pătrunjel tocat și se servește cald, cu sosul de roșii, mămăligă, pire de cartofi, cartofi natur sau o garnitură de orez simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`