Prima pagină » Culinar » Rețeta de macarons, ideală chiar și pentru începători!

Rețeta de macarons, ideală chiar și pentru începători!

28 aug. 2024, 12:59,
în Culinar

Rețeta de macarons necesită puțină răbdare și atenție la detalii, dar rezultatul este un răsfăț dulce și perfect. Acestea sunt niște prăjituri fine, crocante la exterior și delicate la interior, adorate de toți iubitorii de dulce.

Pentru a obține niște prăjituri perfecte, este esențial să urmezi cu grijă rețeta de macarons. De la selectarea ingredientelor până la tehnica potrivită de coacere, fiecare pas contribuie la crearea acestor delicii elegante și delicioase.

Rețeta de macarons

Macarons sunt cele mai iubite prăjituri franțuzești, recunoscute în întreaga lume. Deși sunt simple din punct de vedere al ingredientelor, nu mulți sunt cei care se pot lăuda cu macarons perfecți. Succesul preparării celor mai buni macarons este influențat atât de ingrediente, de aparatură dar și de priceperea persoanei care le va prepara.

Dacă vei urma instrucțiunile pas cu pas, vei obține cei mai buni macarons și vei primi complimente din partea persoanelor care îi vor încerca, dacă nu cumva vei dori să îi păstrezi doar pentru tine.

Pentru prepararea macarons, doar fursecurile, nu și crema, vei avea nevoie de următoarele ingrediente 150 gr zahăr pudră, 80 gr făină migdale, 15 gr cacao de calitate, 2 albușuri de ou la temperatura camerei, 2 linguri de zahăr tos și un praf de sare.

Este de menționat că pentru a obține cei mai buni macarons, ar fi ideal să folosești făina de migdale. În cazul în care nu găsești, poți folosi o râșnită sau un robot de bucătărie pentru a măcină foarte fin migdalele, acest proces se face și pentru făina folosită la rulada de dovlecei.

Instrucțiuni de preparare

Cerne făina de migdale, zahărul pudră și cacao și apoi adaugă ingredientele într-un bol încăpător, amestecând-le foarte bine. Separă albușurile de gălbenușuri, acesta este un pas foarte important, deoarece nu trebuie să rămână niciun pic de gălbenuș care ar putea compromite rețeta.

Mixează albușurile cu praful de sare și apoi adaugă treptat zahărul tos până obții o spumă consistentă, ce nu curge de pe paletele mixerului.
Adaugă treptat compoziția uscată în spuma de albuș, incorporând de jos în sus, cu mișcări ample. Folosește-te de o paletă special concepută pentru această operațiune. Textura finală a compoziției va trebui să fie ușor curgătoare.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Mută compoziția de macarons într-un poș sau daca nu ai, într-o pungă de plastic mai rezistentă, ruptă la un colț.

Unul dintre momentele cruciale este punerea compoziției în tavă, ținând poșul vertical, încearcă să formezi cercuri mici, la o oarecare distanță unul de altul. Ține cont că această compoziție se va mai lăți, așa că este important să lași spațiu între cercuri.

După ce ai umplut o tavă cu aceste cercuri din compoziție, vei observa dacă s-au format bule evidente. Îndepărtează-le cu o scobitoare, iar apoi lovește tava de masa de câteva ori.

Lasă compoziția la uscat la temperatura camerei pentru aproximativ doua ore, până când nu se mai lipește de deget. Preîncălzește cuptorul la maxim 150 de grade și apoi introdu tava cu macarons.

După aproximativ 7-8 minute, vei observa că se formează vestitul ,,picioruș de macarons” și este momentul sa scazi temperatura de coacere pentru încă 5 minute. În felul acesta, macarons vor rămâne moi în interior și crocanți în exterior, timp în care puteți să faceți și niște coșulețe aperitiv din foietaj pentru a completa masa.

Lasă macarons la răcit măcar jumătate de oră sau până când se desprind ușor de pe foaie. Umple-i cu o cremă de ciocolată preparată în casă. Așază-i pe un platou de prăjituri care are capac și lasă-i la răcit în frigider pentru minim cinci ore, ideal ar fi peste noapte. După tot acest proces, te poți bucura de o rețetă de macarons gustoși și arătoși, pregătiți chiar de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *