Prima pagină » Culinar » Rețeta de jeleu de fructe în straturi. Arome proaspete într-un singur desert!

Rețeta de jeleu de fructe în straturi. Arome proaspete într-un singur desert!

21 aug. 2024, 13:50,
în Culinar

Rețeta de jeleu de fructe în straturi este o explozie de culori și gusturi, de la dulce la acrișor la arome îmbietoare. Aromele de caise proaspete, de căpșuni și vișine sunt atât de puternice și de plăcute indiferent de forma în care sunt consumate, important este să fie proaspete.

Rețeta de jeleu de fructe este o încântare pentru cei mici în special. Se poate prepara dintr-un singur fruct, orice aveți în casă, uitat prin coșul de fructe, orice poate fi valorificat și transformat într-un adevărat deliciu.

Rețeta de jeleu de fructe în straturi

Pentru această rețetă de jeleu de fructe în straturi aveți nevoie de 200 gr piure mango, 200 gr piure caise, 200 gr piure căpșuni, 200 gr piure afine, 200 gr vișine, 25 gr zahăr pentru fiecare piure, 6 gr gelatină pentru fiecare piure, 180 ml apă pentru hidratat gelatina, adică 5 ml apă la gramul de gelatină. Puteți folosi orice fructe doriți și aveți în casă, și cu fructul pasiunii va ieși un piure extrordinar.

Pentru început se spală fructele bine, apoi se curăță de sâmburi pentru ca mai apoi să fie tocate pentru a fi mai ușor de pasat sau blendat. După ce terminați etapele de spălare, curățare și tocare, puneți-le într-un blender pentru a transforma furctele în piure. Se pun pe rând în blender pentru a nu amesteca piureurile între ele.

Se lasă piureul fiecărui fruct deoparte și se cântărește cantitatea de zahăr, respectiv 25 gr de zahăr per piure.

Mai departe se pune la hidratat gelatina pentru cele 6 piureuri de fructe. Se pune 6 gr de gelatină și 30 ml de apă peste fiecare bol cu gelatină. Se amestecă bine cu o furculiță pentru a omogeniza gelatina cu apa. Se pregătește o formă rotundă cu diametru de 18 cm pe marginile căreia se pune folie de acetat.

Într-o crăticioară mică se pune la fiert piureul de mango peste care se adaugă zahărul, se așteaptă până ce începe să fiarbă se oprește focul. Se adaugă rapid gelatina dintr-un bol, care era deja hidratată, se omogenizează bine cu un tel și se toarnă primul strat de jeleu în forma pregătită.

Cum se montează desertul

Se pune la congelator forma și se așteaptă aproximativ 30 de minute până când primul strat, cel de mango, s-a răcit și s-a transformat în jeleu. În timpul în care jeleul stă la frigider, continuați să fierbeți și celelalte piureuri de fructe. Se procedează la fel ca la piurel de mango și cu celelalte piureuri, mai puțin la vișine.

Vișinile se lasă întregi, fără a fi puse în blender. La fiecare jumătate de oră se toarnă un strat de fructe iar la final se pune jeleul de vișine și cele întregi. Dacă nu doriți să puneți vișine, puteți opta pentru orice dulceață sau chiar un gem de piersici.

După mai bine de 3 ore după ce se toarnă ultimul strat, se lasă jeleul mai mult timp la congelator. Apoi se scoate forma și va rămâne jeleul care va arăta ca un tort foarte colorat, jeleul în straturi văzându-se foarte bine.

Jeleul de fructe este un preparat foarte versatil, fiind mai multe variante de a-l turna, de exemplu, în diferite forme mai mici, iar pentru copii și nu numai, există în comerț tot felul de forme, de la steluțe, inimioare până la unicorni pentru jeleu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *