Prima pagină » Culinar » Rețeta de hugo! Cum a apărut și ce ingrediente conține acest cocktail înviorător?

Rețeta de hugo! Cum a apărut și ce ingrediente conține acest cocktail înviorător?

27 aug. 2024, 09:35,
în Culinar

Rețeta de hugo este foarte populară în întreaga lume, perfectă pentru a fi servită mai ales în serile calde de vară, este foarte ușor de realizat, întrucât conține doar câteva ingrediente simple.

Rețeta de hugo este considerată un aperitiv plin de caracter, răcoritor, al cărui gust dulce-acrișor cucerește rapid atât doamnele cât și domnii, aceștia din urmă fiind din ce în ce mai dispuși să renunțe la clasicul whisky, pentru mixul ușor alcoolizat.

Cum se face rețeta de hugo

Pentru rețeta originală aveți nevoie de doar câteva ingrediente pentru a crea o porțiune parfumată cu un gust fantastic, dulce-acrișor, pe care îl simți de fiecare dată când îți atinge buzele. Astfel că ai nevoie de 30 ml sirop de soc/ lichior de flori de soc, 70 ml de prosecco, 20 ml apă minerală, câteva cuburi de gheață și câteva frunze de mentă și o felie de lămâie pentru ornat.

Ca mod de preparare trebuie să iei frunzele de mentă și să le freci în mâini cu scopul de a elibera aroma, după care așează-le într-un pahar mare de vin cu cuburi de gheață. Se adaugă siropul de soc și se amestecă toate ingredientele foarte bine, iar, mai apoi, se adaugă Prosecco și apa minerală. La final, decorează paharul de vin cu o felie de lămâie.

După cum a fost precizat anterior, nu există doar o rețetă pentru Hugo cocktail, ci chiar mai multe variante de excepție prin care poți obține un rezultatul care să-ți ofere doza de energie de care ai nevoie, indiferent de anotimp. Spre exemplu, una dintre cele mai cunoscute rețete Hugo cocktail include un sirop de gin, în timp ce o alta înlocuiește siropul de flori de soc cu un gin care are o astfel de aromă.

Însă, când vine vorba despre Hugo cocktail sau o altă băutură alcoolică cu o istorie aparte, este esențial să se ia în considerare atât rețeta originală, cât și alte variații ale ei, pentru a descoperi care este gustul cel mai bun atât pentru tine, cât și pentru invitații tăi. Această băutură se poate servi alături de un preparat din carne și o salată de crudități asezonată cu un dressing cu iaurt și muștar.

Cum a apărut această băutură alcoolică

Din fericire, în ziua de astăzi, istoria acestei băuturi se cunoaște cu exactitate, ceea ce nu se poate spune despre alte băuturi cu mulți ani de istorie, cum ar fi Cuba Libre. Concret, acest cocktail a fost inventat de către un barman italian pe nume Roland Gruber într-un bar de vinuri și cocktailuri din Naturno, în anul 2005, din dorința de a crea o alternativă la renumitul Aperol Spritz.

Inițial, creatorul a inclus în rețeta originală sirop de balsam de lămâie, însă, la scurt timp după, l-a înlocuit cu floarea de soc. Totodată, o modificare semnificativă a suferit și primul nume ales pentru această băutură, pentru ca sonoritatea să fie mai plăcută. Astfel, din „Otto”, băutura a devenit „Hugo”, cum o știm cu toții în prezent.

Hugo este o băutură alcoolică revigorantă, ușor de făcut și potrivită pentru a fi consumată în orice perioadă a anului, în special vara, care are la bază două ingrediente principale: sirop de floare de soc și Prosecco fiind bn de savurat alături de oricare rețetă.

Totuși, spre deosebire de Aperol Spritz, un alt cocktail renumit care a luat naștere tot în Italia, siropul dulce de floare de soc aduce un plus de valoare băuturii, pierzând astfel din gustul amărui care l-a consacrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *