Prima pagină » Culinar » Rețetă de gustoasă de cheesecake cu blat de biscuiți

Rețetă de gustoasă de cheesecake cu blat de biscuiți

17 iun. 2024, 15:54,
BZI.ro, în Culinar

Desert pe bază de brânză, cu o consistență cremoasă, cheesecake-ul cu blat de biscuiti este ușor de asortat cu diverse garnituri, după preferință.

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu blat de biscuiți

Cu toate că timpul de preparare este de aproximativ patru ore jumătate, rețeta de cheesecake este una destul de ușoară.

Pentru blat ai nevoie doar de 200 de grame de biscuiți graham (sau biscuiți digestivi), 80 de grame de unt și 3 linguri de zahar. Pentru crema de brânză sunt necesare: 1 kilogram de cremă de brânza (de exemplu philadelphia sau exquisa) sau 700 de grame de brânză de vaci grasă, bine scursă de zer, mixată cu 300 de grame de smântână grasă (minimum 25% grăsime) si apoi trecută prin sita, 170 de grame de zahăr, 3 linguri cu vârf de făină, 150 de ml. de smântână pentru frișcă, 3 oua mari, arome: vanilie și/sau coajă rasă de lămâie/portocală.

Cu aceste ingrediente vă pot ieși zece porții.

Primul pas este de a pregăti o tavă cu pereții detașabili. Aceasta se unge bine cu unt, iar apoi acoperă fundul cu hârtie de copt pe care o ungeți, de asemenea, cu unt. Cuptorul se lasă la încălzit la 200 de grade Celsius.

Pentru a prepara blatul, se sfărâmă fin biscuiții și se pun într-un castron peste care adăugăm untul topit și cel trei linguri de zahăr.  Se amestecă tot conținutul. Rezultatul nu trebuie să arate ca o pastă sau un aluat, vor fi doar firmituri de biscuiți impregnate cu unt.

Acesta se toarnă în tavă, făcându-se un strat uniform de o înălțime de aproximativ 4 cm. Se ține la cuptorul preîncălzit pentru 8-10 până devine ușor auriu pe margini, apoi se scoate. Scădem temperatura cuptorului la 150 de grade Celsius.

Prepararea cremei de brânză

În cazul în care folosiți vanilie naturale, trebuie să desfaceți păstaia, să răzuiți semințele și se pun într-un vas în smântână, pentru frișcă măsurată (150 ml). Aceasta se pune la fiert până dă în clocot, ca apoi să se țină la foc mic, cât să nu se umfle, timp de încă 10 minute. Apoi se lasă la răcit, se scoate păstaia. Dacă preferați, se pot păstra semințele de vanilie.

Apoi, punem crema de brânză, împreună cu zahărul și făina în vasul unui mixer și se învârt câteva minute, până se omogenizează bine. Când compoziția este amestecată bine, se adaugă smântâna și se învârte în continuare, până compoziția devine cremoasă. În acest moment puteți să adăugați și aromele (esența de vanilie, zahăr vanilat sau coaja de portocale).

Pe rând, de adaugă câte un ou, învârtind cu mixerul în continuare. Compoziția finală trebuie să fie netedă și spumoasă.

În cazul în care folosiți brânză de vaci, aceasta trebuie dată de înainte prin sită, sau lucrată cu blenderul de mână, ca să devină fină. Rezultatul se omogenizează cu smântână.

Crema rezultată se toarnă peste blat, se nivelează și se pune în cuptorul preîncălzit. Se mai ține la cuptor pentru 50-60 de minute, la 150 de grade Celsius, până când marginile sunt ușor ridicate și mijlocul încă tremură puțin. Dacă are tendință de rumenire, scădeți temperatura.

Ultimul pas este să lăsați desertul la răcit, apoi pus la frigider pentru 3 ore. După puteți deliciosul cheesecake-ul cu blat de biscuiți să serviți ori simplu, ori, după preferințe, cu ciocolată, caramel sau fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *