Prima pagină » Culinar » Rețetă de gogoși turcești însiropate. Sfaturi pentru un desert delicios

Rețetă de gogoși turcești însiropate. Sfaturi pentru un desert delicios

13 apr. 2022, 10:32,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta de gogoși turcești mai este denumită și Tulumbe. Acestea sunt ușor de făcut, timpul de preparare fiind de 30 minute. Gogoșile sunt ideale pentru momentele în care aveți poftă de ceva foarte dulce. Pentru gătirea acestora, mai întâi va trebui să pregătiți aluatul, apoi siropul în care vor trebui însiropate. Pentru ca desertul să fie unul reușit, va trebui să urmați și câteva sfaturi.

Gogoșile sunt un desert preferat de toate persoanele. Fie că sunt umplute sau doar pudrate cu zahăr, acestea sunt ideale pentru momentele când doriți să preparați ceva rapid și gustos. Pe lângă Tulumbe, mai puteți încerca și gogoșile cu lingura, la fel de rapide și delicioase.

Rețetă de gogoși turcești sau Tulumbe

Gogoșile însiropate sau Tulumbele sunt un desert de origine turcească. Rețeta nu este greu de preparat, însă pentru a le oferi forma specifică veți avea nevoie de o seringă de patiserie. Acestea sunt o combinație între churros mexicane și choux-urile franțuzești. Deci dacă vă plac aceste deserturi, cu siguranță o să adorați și Tulumbele. Pentru prepararea acestora veți avea nevoie de puțină sare, apă, 150 grame zahăr, 250 mililitri ulei, jumătate de kilogram de făină și 5 ouă. Mai întâi veți fierbe 500 mililitri apă împreună cu puțină sare, zahărul și uleiul. Pentru aromă, alături de aceste ingrediente se adaugă și coaja de la o lămâie rasă. Va trebui să le lăsați la clocotit până zahărul va fi dizolvat. Ulterior se va adăuga făina și se amestecă până ce compoziția este omogenizată. Rezultatul va trebui să fie o pastă. 

Lăsați la răcit, iar în timpul acesta vă puteți ocupa de siropul pentru gogoși. Pentru prepararea acestuia, se va pune la fiert 750 mililitri apă împreună cu un kilogram de zahăr și o esență de vanilie. Siropul va trebui fiert 20 minute. După ce compoziția anterioară este răcită, se vor adăuga ouăle și se amestecă cu un mixer până ce obțineți un aluat cremos. Cu ajutorul unei seringi de patiserie sau o pungă veți forma Tulumbe direct în uleiul încins. Când observați că gogoșile sunt rumenite, se scot pe un șervețel absorbant, se lasă puțin la răcit, apoi se pun în sirop unde se lasă câteva minute. Acestea se lasă la rece, apoi pot fi servite.

Ce trebuie să faceți pentru niște gogoși gustoase

Pentru ca gogoșile să fie reușite și gustoase trebuie să respectați câteva indicații.  Nu aveți cum să dați greș dacă rețeta este urmată pas cu pas. De asemenea, nu adăugați mai mult zahăr decât trebuie. În caz contrar, gogoșile nu vor mai crește la fel de bine. Pentru a nu fi îmbibate în ulei, acestea trebuie lăsate câteva minute pe un șervețel absorbant. Totodată, uleiul în care puneți gogoșile trebuie să fie încins bine. Pentru a putea verifica, puneți mai întâi puțină compoziție și așteptați să vedeți dacă se ridică la suprafața uleiului. Gogoșile trebuie lăsate la foc potrivit. În cazul în care focul va fi prea mare, le puteți arde, iar la interior vor fi crude. Dacă doriți să pudrați gogoșile cu zahăr este recomandat cel pudră sau tos.

Pentru ca rețeta de gogoși însiropate să fie una reușită va trebui să urmați pașii și sfaturile. Alte deserturi de origine turcă pe care le puteți încerca sunt gogoșile Kemal Pasa sau Baklavaua. De asemenea, crema de zahăr ars se află printre preparatele pe care trebuie să le gătiți dacă vă plac dulciurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *