Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideală este gustoasa rețetă de gogoși cu iaurt. Gogoșile sunt savuroase și pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Iată cum să pregătești rapid niște gogoși pufoase și delicioase.
Rețetă de gogoși cu iaurt
Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui desert aromat și ușor de făcut, ideale sunt niște gogoși cu iaurt. Acestea sunt perfecte la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de un preparat care ne amintește de vremea copilăriei și de bucatele făcute de bunica.
Când vine vorba de gustoasele gogoși, gospodinele se întrec în tot felul de rețete rafinate. Gogoșile pot fi făcute simple, cu iaurt, cu lapte și pudrate cu zahăr vanilat, dar la fel de bine pot fi făcute cu dulceață sau cu ciocolată, după preferințe. Pentru ca gogoșile să iasă pufoase și aromate, se pune în aluat iaurt, iar la final succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă savuroasele gogoși cu iaurt, putem pregăti pentru cei dragi și un chec pufos cu lapte. Acest desert tradițional îi va cuceri pe cei de la masă prin aspect, savoare și blatul pufos. Pentru a obține un chec delicios este important să ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii. Gogoșile făcute cu iaurt sunt delicioase și ușor de făcut, acestea fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Cum să pregătești acasă un desert gustos și pufos
Pentru a pregăti acasă niște delicioase gogoși cu iaurt vom avea nevoie de 250 g de iaurt grecesc, 500 g de făină de calitate, 2 ouă, 4 linguri de zahăr, 25 g de drojdie poraspătă, un praf de sare, esență de vanilie, esență de rom și ulei pentru prăjit.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru gogoșile cu iaurt. Într-un bol se pune drojdia în puțină apă caldă împreună cu o lingură de făină și o lingură de zahăr. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează, apoi se lasă drojdia timp de 15 minute să se activeze.
Între timp, într-un vas mare se pune făina, iar în mijlocul vasului se face o gaură în care vom pune drojdia activată. După aceea se pune iaurtul împreună cu zahărul, ouăle, sarea, esența de vanilie și cea de rom. Se amestecă foarte bine cu puțină apă călduță apoi se începe frământarea aluatului pentru câteva minute pentru a obține niște gogoși pufoase.
Când este gata, se lasă aluatul la dospit timp de o oră, apoi se formează gogoșile. Fie le facem cu lingura, fie cu paharul, gogoșile vor ieși gustoase, pufoase și aromate. După ce gogoșile se prăjesc în ulei încins, se pun pe un prosop de hârtie să se absoarbă uleiul, apoi se pudrează cu zahăr vanilat pentru un plus de savoare. Cu siguranță vom obține la final un desert tradițional savuros și pe placul tuturor celor de la masă.
Gogoșile făcute cu iaurt au o savoare aparte, sunt pufoase și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.