Prima pagină » Culinar » Rețetă de eclere cu cana. Un răsfăț pentru papilele gustative
Rețetă de eclere cu cana. Un răsfăț pentru papilele gustative

Rețetă de eclere cu cana. Un răsfăț pentru papilele gustative

05 ian. 2024, 13:56,
BZI.ro, în Culinar

Această rețetă de eclere măsurată cu cana este o modalitate de prepare cu care nu aveți cum să dați greș. Vei obține coji crocante, aurii, care ascund un secret delicios în interiorul lor. Glazura de ciocolată neagră se topește delicat în gură, completând perfect crema dulce și catifelată. Pentru a măsura cantitățile ingredinetelor va trebui să aveți ca unitate de măsură aceeași cană.

Rețetă de eclere cu cana

Dat fiind că aceste prăjituri sunt atât de apreciate, este posibil să fi încercat să le pregătești acasă. Dacă rezultatul nu a fost pe măsura așteptărilor tale, mai jos îți vom prezenta o rețetă simplă, pe care o poți urma indiferent dacă ai sau nu experiență în bucătărie. Urmărește cu atenție instrucțiunile și îți garantăm că vei obține un rezultat excelent.

Pentru prepararea cojilor aveți nevoie de 2 căni apă, 1 cană ulei, 2 căni făină și 8 ouă. Crema de vanilie se va prepara din 1250ml lapte, 350g zahăr, 125g făină, 10 gălbenușuri și 2-3 pliculețe zahăr vanilat sau o păstaie de vanilie. Pentru glazura de ciocolata aveți nevoie de 120g ciocolată, 50g unt, o lingură de apă, 2 linguri de ulei și 2 linguri de cacao.

Primul pas constă în pregătirea aluatului pentru coji. Într-o cratiță, adăugati cele două căni de apă împreună cu o cană de ulei pe care va trebui să le aduceți la punctul de fierbere. După aceea, încorporați cele două căni de făină și amestecați bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Mențineti cratița pe foc, amestecând constant, până când se formează o crustă albă pe fundul acesteia. Deoarece este un aluat opărit, va trebui să îl lăsați pe foc până când apa se evaporă, asigurându-vă astfel că obțineți coji crocante și goale în interior. După ce luați cratița de pe foc, lăsati aluatul să se răcească complet înainte de a adăuga ouăle.

Între timp, vă puteți ocupa de prepararea cremei. Într-o cratiță, puneți laptele împreună cu păstaia de vanilie la fiert. În alt recipient rezistent la căldură, combinați gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat și făina, amestecând până la omogenizare. Adăugati treptat laptele adus la punctul de fierbere, și gătiti crema la foc mediu până se îngroașă și are o textură cremoasă. După finalizare, acoperim crema cu folie alimentară aplicată direct pe suprafața sa pentru a preveni formarea unei cruste uscate.

Coacerea si umplerea cojilor cu cremă

În timp ce crema se răcește, preîncălziti cuptorul la 220 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice sau pe treapta maximă pentru cele pe gaz. Încorporați ouăle aduse la temperatura camerei în aluat, adăugându-le pe rând și amestecând bine după fiecare adăugare. Umpleți un pos cu dui mare cu compoziția rezultată și formați eclere de aproximativ 12 cm lungime și 3 cm lățime, păstrând o distanță de 3-4 cm între ele pentru că acestea se vor mări în timpul coacerii. Coaceți la cuptor timp de 20 de minute fără a deschide ușa cuptorului, apoi reduceți temperatura la 180 de grade Celsius și mai coaceți timp de încă 15-20 de minute.

După coacere, răciți cojile pe un grătar de bucătărie. După ce s-au răcit, tăiați-le pe lateral, la o lungime de aproximativ trei sferturi, și umpleți-le cu cremă.

Pentru glazura de ciocolată, topiți ciocolata, untul și o lingură de apă într-un vas pus pe baie de aburi. Adăugati cele două linguri de ulei și cele două linguri de cacao cernută, amestecând bine. Abia după ce s-a răcit puteți glazura eclerele. Dacă preferați o variantă mai simplă, puteți pudra eclerele cu zahăr pudră.
Dacă doriți, puteți experimenta cu această rețetă de eclere cu cana și să le umpleți cu alte tipuri de creme sau chiar cu frișcă, în funcție de imaginație și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *