Ingredientele de mai jos sunt pentru 3 borcane de 580 g cu dulceata.
Ingrediente:
1 kg fructe de sezon romanesti (caise, piersici, prune, capsuni, struguri)
1 kg zahar (stevia indulcitor)
1 plic gelfix Dr. Oetker (20g 1:1)
1 pliculet sare de lamaie (zeama de lamaie)
Mod de preparare:
Gelfix mod de folosire. Folosesc si eu gelfix dar numai cand sunt in criza de timp sau atunci cand prepar ceva bun si dulce si imi trebuie o dulceata proaspata, in rest prefer dulceata sau gemul clasic al carui gust nu se discuta.
Citeste si Alivenci moldovenesti, fragede si pufoase – Reteta de pe vremea lui Ion Creanga
Spala foarte bine fructele sub jet de apa si le cureti de samburi;
Amesteca intr-o ceaca plicul de gelfix cu 2 linguri de zahar si 1 pliculet sare de lamaie;
Pune fructele intr-un vas, le poti taia pe jumatate sau sferturi;
Adauga ceasca cu zahar, gelfix si sare de lamaie si amesteca usor;
Da foc la aragaz si fierbe timp de 1 minut la foc moderat;
Adauga cantitatea de zahar, amesteca usor si mai fierbe timp de 5 minute;
Pune dulceata imediat in borcane curate si le acoperi cu capace;
Intoarce borcanele cu capacele in jos pentru 5 minute;
Intoarce borcanele cu capacele in sus iar cand s-au racit le poti depozita in camara cu bunatati pentru iarna.
Dulceata de piersici cu gelfix, o reteta de dulceata pentru iarna simplu si usor de preparat, o dulceata gustoasa si aspectoasa, cu fructe intregi dulci si aromate. Merge servita imediat cat este calda cu branzoaice, scovergi, clatite sau cu orice alt desert ne place.
Reteta de dulceata rapida ne este recomandata de preparatedevis.ro.