Prima pagină » Culinar » Rețetă de drob tradițională de Paște. Sfaturi pe care trebuie să le urmați pentru un preparat reușit

Rețetă de drob tradițională de Paște. Sfaturi pe care trebuie să le urmați pentru un preparat reușit

08 apr. 2022, 11:33,
în Culinar

Rețeta de drob tradițională este aromată și cremoasă. Preparatul nu este înecăcios din cauza modului de preparare a cărnii. Rețeta poate fi gătită din carne de miel sau pui, după preferințele fiecăruia. Pentru asta veți avea nevoie de aproximativ o oră jumătate. De asemenea, pentru ca drobul să fie cât mai gustos și savuros trebuie să țineți cont de câteva sfaturi.

Mâncarea tradițională de Paște este nelipsită de pe mesele românilor. Alături de ouăle roșii, cozonacul, pasca și friptura de miel, drobul are un loc aparte. Fiind un preparat tradițional, acesta este pregătit mereu de gospodine. 

Rețetă de drob cu miel sau pui la cuptor

Pentru rețetă veți avea nevoie de organele unui miel din care veți obține o tavă de drob. Se vor curăța bine de orice urmă de sânge sau grăsime și se vor spăla în mai multe ape reci. Organele se vor fierbe aproximativ 40 de minute, apoi vor fi tăiate bucățele. Opțional puteți să le mărunțiți și cu ajutorul mașinii de tocat pentru ca drobul să fie cât mai cremos. Într-o tigaie se vor căli patru legături de ceapă verde și usturoi, apoi se vor pune peste organele fierte. Peste amestec se adaugă șase ouă crude împreună cu puțină sare, piper și două legături tocate de pătrunjel și mărar. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se va pune amestecul obținut și se va lăsa timp de 40- 50 minute la cuptor. Va fi gata când drobul va fi rumenit uniform și ferm la atingere. Opțional se pot adăuga și trei ouă fierte tari în interiorul acestuia. Se va servi ca aperitiv când este răcit complet.

În cazul în care nu sunteți fani ai cărnii de miel, drobul poate fi preparat integral din pui. Pentru rețetă veți avea nevoie de un kilogram de pipote, inimi și ficat de pui. Acestea se vor fierbe, apoi se vor da prin mașina de tocat. Opțional puteți adăuga și pieptul de la un pui tocat bine pentru a se putea amesteca cu organele. Pe lângă carnea de pui, se vor adăuga și verdețurile tocate mărunt ca în rețeta precedentă. Pentru un gust mai aromat se poate adăuga în loc de usturoi, leurdă. Aceasta seamănă destul de mult cu usturoiul la gust. Verdețurile se vor căli în 6 linguri de ulei, apoi se adaugă peste carne. În cazul în care doriți ca drobul să fie cât mai sănătos, legumele le puteți amesteca direct cu cinci ouă crude, apoi le adăugați peste pui. Sarea și piperul vor fi adăugate în compoziție după gust. La fel ca la rețeta de drob de miel, se pot adăuga trei ouă fierte în interiorul acestuia. La cuptor se va lăsa timp de 40 de minute.

Sfaturi utile pentru un preparat reușit

Pentru un drob tradițional reușit pe masa de Paște, puteți ține cont de câteva „secrete”. Deoarece carnea se poate întări la fiert, nu se adaugă sare în apă. Aceasta trebuie să fie cât mai fragedă pentru un drob cât mai cremos. Totodată, pentru a îndepărta gustul puternic de miel, organele se vor ține 15 minute în oțet. Totuși, se poate folosi sare atunci când căliți verdețurile deoarece vor fi înăbușite mai bine. De asemenea, tava în care veți coace drobul poate fi tapetată cu pesmet și ulei sau prapur de miel, după rețeta tradițională. Legumele trebuie să fi călite într-o tigaie antiaderentă sau într-un wok. Ouăle din interiorul drobului pot fi de asemenea crude. Acestea se pot integra făcându-le un mic locaș, în care se pun ca și atunci când le așezați în tigaie. Pentru persoanele ce nu consumă carne, aceasta poate fi înlocuită cu soia sau ciuperci. 

Rețeta de drob tradițională este din miel și este nelipsită de pe mesele de Paște. Însă, persoanelor cărora nu le place gustul cărnii de miel pot opta pentru cea de pui, rețeta fiind la fel de delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`