Prima pagină » Culinar » Rețetă de dovlecei pane de post. Un aperitiv simplu și delicios, ideal de încercat în sezonul cald

Rețetă de dovlecei pane de post. Un aperitiv simplu și delicios, ideal de încercat în sezonul cald

22 iul. 2022, 15:40,
BZI.ro, în Culinar

Dovleceii pane sunt foarte gustoși, chiar și în varianta de post. Servește-i alături de mujdei și bucură-te de gustul inconfundabil.

Dovlecelul, cunoscut sub denumirea științifică de cucurbita pepo, este o plantă erbacee anuală, care face parte din familia cucurbitaceelor. Planta își are originea în America, iar în prezent este sădită pe tot globul pentru fructul folosit la numeroase rețete culinare.

Dovlecelul este bogat în apă (aproximativ 93%), potasiu, vitamina C și β-caroten, fiind considerat un aliment extrem de sănătos.

mulți dovlecei

Dovlecelul, cunoscut sub denumirea științifică de cucurbita pepo, este o plantă erbacee anuală, care face parte din familia cucurbitaceelor.

Dovlecei pane de post: Rețetă simplă, numai bună de încercat în sezonul cald

Pentru această rețetă delicioasă de dovlecei pane de post ai nevoie de: trei dovlecei, trei cuburi de supă de legume, 150 de mililitri de apă, 150 de grame de făină, 200 de grame de pesmet, sare și piper după gust și ulei pentru prăjit.

Din aceste ingrediente ar trebuie să obții 40 de porții, iar timpul total de preparare este de 60 de minute (sau chiar mai puțin).

Mod de preparare

Primul lucru pe care care trebuie să îl faci este să speli bine dovleceii și să îi feliezi rondele. Așază-i, apoi, pe o tavă sau pe un tocător din lemn și presară sare. Lasă-i așa, până când elimină lichid, după care tamponează-i cu șervețele de hârtie absorbante.

felii de dovlecei

Primul lucru pe care care trebuie să îl faci este să speli bine dovleceii și să îi feliezi rondele. Așază-i, apoi, pe o tavă sau pe un tocător din lemn și preasă sare.

Între timp, pune puțină apă la fiert, adaugă cuburile de legume și amestecă. Pune sare și piper după gust, dar și trei linguri de făină. Astfel, vei obține compoziție asemănătoare unei ciulamale.

Trece rondelele de dovlecei prin făină și, apoi, scufundă-i în compoziția pregătită. Scoate-i cu ajutorul unei furculițe, trece-i prin pesmet și pune-i la rumenit. Întoarce-i pe ambele părți, ca să se prăjească bine. În final, scoate-i pe șervețele absorbante.

Sunt foarte buni atât calzi, cât și reci, cu mujdei sau alăturați unei salate de legume.

Poftă bună!

dovlecei pane de post pe farfurie

Sunt foarte buni atât calzi, cât și reci, cu mujdei sau cu salate de legume.

Rețetă de dovlecei pane de post cu muștar

Această rețetă este similară celei de mai sus. Pentru pregătirea ei, ai nevoie de: doi dovlecei, doi căței de usturoi, o cană de apă, două-trei linguri de muștar, câteva linguri de făină, sare și piper după gust.

Taie felii dovleceii și asezonează-i cu sare și piper. Într-un vas, pune câteva linguri de făină, toarnă treptat apa și amestecă, până când se formează o compoziție fină, fără cocoloașe. Adaugă, apoi, muștarul, usturoiul pisat și sarea.

Trece feliile de dovlecel prin făină, apoi prin amestecul obținut și prăjește-le într-o tigaie, cu ulei încins în prealabil.

Poftă bună!

dovlecei pane de post pe farfurie

Taie felii dovleceii și asezonează-i cu sare și piper. Într-un vas, pune câteva linguri de făină, toarnă treptat apa și amestecă, până când se formează o compoziție fină, făcă cocoloașe. Adaugă, apoi, muștarul, usturoiul pisat și sarea.

Dacă îți plac rețetele pane, încearcă rețeta simplă de cașcaval pane sau rețeta inedită de flori de salcâm pane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *