Prima pagină » Culinar » Rețetă de curry verde cu spanac și mazăre. Arome proaspete învăluite într-un sos cremos cu lapte de cocos

Rețetă de curry verde cu spanac și mazăre. Arome proaspete învăluite într-un sos cremos cu lapte de cocos

28 dec. 2023, 14:48,
în Culinar

Acest curry este inspirat din clasicul indian palak murgh, simplificând atât ingredientele, cât și procesul de gătire. Merge de minune împreună cu orez sau naan. Curry verde este considerat cel mai picant dintre toate culorile de curry deoarece ardeii verzi sunt de obicei mai iuți decât cei roșii. Următorul este cel roșu, iar cel galben este cel mai puțin picant.

Rețetă de curry verde plin de arome surprinzătoare

Pentru a-l prepara vei avea nevoie de 1 linguriță sare, 1 linguriță turmeric, 2 lingurițe garam masala, 1 linguriță coriandru măcinat, ½ linguriță chimen măcinat, 1 linguriță boia iute (opțional), 750 g piept de pui, tăiat bucăți de 5 cm, ½ ceașcă iaurt de tip grecesc, 50g unt sau ghee, 1 ceapă roșie tocată mărunt, 4 căței de usturoi zdrobiți, 1 linguriță ghimbir ras, 1 ceașcă mazăre verde, 560g frunze de spanac pentru bebeluși.

Amestecă sarea, turmericul, garam masala, coriandrul, chimenul și boiaua într-un bol mic. Pune carnea de pui într-un bol mare și adaugă jumătate din amestecul de condimente și jumătate din iaurt, amestecând pentru a combina ingredientele. Lasă la marinat timp de o oră.

Încălzește o cratiță la foc mediu și adaugă jumătate din cantitatea de unt sau ghee. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul și călește-le până devin aromate. Pune deasupra și restul amestecului de condimente și amestecă-le. Adaugă mazărea și jumătate de ceașcă de apă (sau supă) și așteaptă să dea în clocot, iar apoi pune frunzele de spanac și amestecă până când spanacul se înmoaie, apoi îndepartează cratița de pe foc.

Transferă conținutul cratiței într-un blender și amestecă cu grijă până obții o pastă fină, adăugând restul de iaurt. Încălzește o tigaie la foc mare și adaugă restul de unt. Prajește bucățile de pui până se rumenesc bine. Pune tot puiul în tigaie și toarnă deasupra amestecul de spanac. Redu focul la minim și lasă să fiarbă timp de aproximativ opt minute, până când carnea de pui este pătrunsă complet.

Trucuri și sfaturi de preparare

Condimentele sunt mult mai aromate când sunt proaspete, așa că încearcă să le cumperi în cantități mici și să le păstrezi în recipiente ermetice. Dacă nu folosești multe mirodenii, amestecurile precum garam masala sunt o opțiune excelentă. Acest curry verde cu pui poate fi servit cu orez fiert, alături de o salată crocantă sauorez prăjit cu conopidă, coriandru și lime.

Dacă dorești o variantă vegetariană, doar înlocuiește carnea de pui cu ciuperci, soia sau cartofi dulci la cuptor. Înlocuiește sosul de pește cu un substitut vegetarian de sos de pește. Este dificil să înlocuiești pasta de creveți, dar o alternativă bună este pasta de miso deoarece are acea notă de umami. Va trebui, de asemenea, să înlocuiești cubul de supă cu un cub de supă vegetarian.

Laptele de cocos este destul de important pentru un gust autentic thailandez a reteteti de curry, dar îl poți înlocui cu 250 ml (aproximativ 1 ceașcă) de supă și 150 ml (aproximativ ½ ceașcă plus 2 lingurițe) de smântână dublă/grasă. Poate fi necesar să îngroși ușor sosul cu o pastă făcută din 2 lingurițe de făină de porumb amestecată cu 5 lingurițe de apă rece. Toarnă încet în mâncarea fierbinte înainte de servire până când obții grosimea dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *