Prima pagină » Culinar » Rețeta de cremă simplă pentru eclere! Iată care este trucul pentru cea mai bună umplutură!

Rețeta de cremă simplă pentru eclere! Iată care este trucul pentru cea mai bună umplutură!

20 apr. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Culinar

Cea mai simplă cremă pentru eclere este crema de patiserie. Este cremoasă, fină și cu un gust echilibrat. Este o umplutură clasică ce se folosește pentru mai multe deserturi.

Eclerul este un desert sau o prăjitură de origine franceză, cunoscută și sub numele de „choux à la crème”. Acestea pot varia în dimensiuni, de la eclere mici și individuale la eclere mai mari, care pot fi tăiate în porții. Iar secretul unui astfel de rețete este crema.

Rețeta de cremă simplă pentru eclere

Pentru a face crema de patiserie ai nevoie de lapte. Poți folosi lapte integral, degresat sau chiar vegetal. Făina este folosită ca agent de îngroșare, iar pentru versiunea fără gluten, poți omite folosirea ei. În schimb trebuie să pui o lingură de amidon de porumb în plus. Pentru aromă se folosesc fie păstăi de vanilie, pastă de vanilie sau extract.

Crema de patiserie are o consistența asemănătoare cu cea a unei budinci, fiind mai groasă. Pentru a o obține se folosește amidonul de porumb care este activat atunci când este gătit la 95°C. Nu trebuie amestecat prea mult pentru că își poate pierde puterea de îngroșare.

Crema de patiserie se poate prepara înainte de folosire cu până la trei zile. Se păstrează la frigider cu o folie de plastic deasupra. Folia se pune pe suprafața cremei pentru a preveni formarea unei pielițe neplăcute.

Ai nevoie de 500 ml lapte; 1 linguriță de extract de vanilie; 4 gălbenușuri de ou; 70 g zahăr granulat; 2 linguri de făină și 2 linguri de amidon de porumb. Într-o cratiță medie, se aduc laptele și extractul de vanilie la punctul de fierbere, după aceea, se stinge focul. Între timp, într-un bol separat, se bat gălbenușurile cu zahărul până când se obține o compoziție omogenă, groasă și galben pal. Se amestecă apoi făina și amidonul de porumb.

Mod de preparare

Pentru a tempera amestecul de gălbenușuri de ou, se ia aproximativ ½ cană de lapte fierbinte și se adaugă în amestecul de gălbenușuri, amestecând energic. Acum, se adaugă amestecul de ouă înapoi în cratiță cu laptele rămas.

Se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când dă în clocot, aproximativ 5 minute. Pentru a vedea dacă amestecul fierbe, se oprește amestecul pentru un moment.

Dacă se formează bule deasupra, se mai lasă un minut și se ia de pe foc. Se trece crema printr-o sită fină, apoi se transferă într-un bol curat și se acoperă cu o folie de plastic, astfel încât să atingă crema și se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Pentru versiunea dietetică poți folosi în loc de lapte de vacă, lapte vegetal. Ai grijă să nu conțină zahăr și nici alte adaosuri care pot influența atât gustul, cât și conținutul caloric. De asemenea, poți înlocui cele două linguri de făină cu o lingură de amidon. Iată și o rețetă pentru cojile de eclere.

Zahărul îl poți înlocui cu stevia și ia în considerare că este posibil ca acest îndulcitor natural să modifice gustul preparatului final. Această cremă simplă pentru eclere trebuie să se răcească înainte de a fi folosită, altfel poți sfârși cu un desert care de destramă.

Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
redactia.ro
Cum a trăit fiica lui Nicușor Dan jurământul tatălui său în Parlament. Președintele României, detalii neștiute despre Aheea
Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
a1.ro
Ilona Brezoianu, jurata Te cunosc de undeva, este însărcinată! Actrița va deveni mamă pentru prima dată. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Meteorologii AccuWeather anunță că vine vara în România. Temperaturile urcă la peste 30 de grade
observatornews.ro
Majorarea taxelor şi impozitelor este inevitabilă, avertizează economiştii. "E o situaţie gravă"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Moșia lui Mihai Viteazul, aflată la 60 de km de București, devine noul El Dorado
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Averea strânsă de Delia Dinu, una dintre cele mai influente femei de la Cotroceni! I-a fost mereu alături lui Iohannis
Dailybusiness.ro
Concediu plătit de 45 de zile despre care puţini români ştiu. Orice angajator este obligat să-l achite!
RomaniaTV
A murit Nikita! Avea doar 35 de ani şi i-a cedat inima. Ce greşeală a regretat în ultimii ani din viaţă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bruneta lui Iohannis și-a dat DEMISIA când a venit Nicușor Dan. Cine e FEMEIA de la Cotroceni pe care o vedeam mereu lângă toți președinții!
redactia.ro
De ce era poreclit Nicușor Dan "Balaurul" în adolescență. Președintele s-a născut în mijlocului unui parastas
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`