Prima pagină » Culinar » Rețeta de coșulețe cu nucă, vișine și bezea! Prăjiturile copilăriei!

Rețeta de coșulețe cu nucă, vișine și bezea! Prăjiturile copilăriei!

02 sept. 2024, 10:45,
în Culinar

Descoperă gustul autentic al deserturilor de casă cu o rețetă delicioasă de coșulețe cu nucă, vișine și bezea. Fragede și pline de arome, aceste mici delicii sunt perfecte pentru orice ocazie, combinând savoarea nucilor crocante cu prospețimea fructelor acrișoare. O rețetă simplă, dar de efect, care va aduce bucurie fiecărui moment dulce.

Dacă ești în căutarea unui desert rafinat, dar ușor de preparat, coșulețele cu nucă, vișine și bezea sunt alegerea perfectă. Îmbinând tradiția cu savoarea naturală, aceste deserturi sunt ideale pentru momentele în care dorești să impresionezi prin simplitate și gust autentic. Fie că le servești la o masă festivă sau pur și simplu pentru a-ți răsfăța familia, aceste delicii vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

Rețeta de coșulețe cu nucă, vișine și bezea

Coșulețul din aluat fraged, vișinele acrișoare și spuma cu nucă sau de ce nu, migdale, fac ca aceste coșulețe cu vișine și nucă să fie așa de iubite. Vara puteți prepara acest desert cu vișine proaspete iar iarna puteți folosi vișine congelate, din compot sau din vișinată.

Rețeta bunicii spune ca aluatul se face  cu untură dar puteți folosi și unt gras cu minim 82%. Este foarte important să nu frământați aluatul fraged deoarece devine cauciucat și tare.

O versiune simplificată a acestor coșulețe cu nucă, bezea și vișine ar fi prăjitura figaro care se face la tavă, în locul stratului de gem puneți multe vișine și o cremă de vanilie delicioasă.

Din cantitățile ce vor fi enunțate imediat, vor iesi circa 24 de coșulețe cu nucă, vișine și bezea, astfel că, aveți nevoie de 450 gr făină, 150 gr untură sau 200 gr unt gras cu min. 80%, 2 ouă, 100 gr zahăr, 3 linguri de oțet și 3 linguri de apă, în total cam 60 ml lichid, un praf de sare și vanilie.

Pentru umplutura de vișine aveți nevoie de 750 gr vișine, fără sâmburi, 100 gr zahăr și un praf de scorțișoară iar pentru bezea aveți nevoie de doar 5 albușuri, 100 gr nuci măcinate, 250 gr zahăr și un praf de sare.

Instrucțiuni de preparare

Primul pas este prepararea aluatului fraged, astfel că, se amestecă ingredientele și se frământă un aluat moale dar compact. Aluatul obținut se pune la frigider măcar 30 de minute, învelit într-o folie transparentă. După ce s-a răcit și întărit un pic se întinde pe blatul dat cu un pic de făină și se decupează forme rotunde.

Dacă nu aveți forme speciale de coșulețe puteți folosi forme de brioșe, pe care nu le ungeți deloc. Aluatul este suficient de gras pentru a nu se lipi. Doar bezeaua s-ar putea lipi, dar dacă o așezați frumos, nu se va lipi la margini.

Vișinele se pun la foc mic împreună cu zahărul, până lasă lichid, apoi se adaugă praful de scorțișoară și se lasă să se scadă, amestecând destul de des. Vișinele astfel obținute se lasă la răcorit iar în forme se așază cu grijă vișinele, cam 4 – 5 – 6 vișine în fiecare coșulet, chiar mai multe în funcție de formă.

Se pregătește repede bezeaua, astfel că, se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul până se obține o spumă tare și lipicioasă, se poate pune și un strop de sirop de soc pentru o aromă diferită. Nucile măcinate sau migdalele, se adaugă la final și se încorporează ușor cu o spatulă, se reține că nu se mixează.

Se poziționează bezeaua astfel încât pe fiecare coșuleț să aveți o lingură bună, cu grijă să nu se atingă marginile formei, pentru că se vor lipi la copt.

Aceste coșulete cu nucă, vișine și bezea se pun în cuptorul încins la 170 grade Celsius și se coc 10 minute, apoi se reduce focul la 150 de grade și se mai coc 25 de minute, pentru ca mai apoi să fie servite cu plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *