Prima pagină » Culinar » Rețetă de cordon bleu. Cum să pregătești acasă un deliciu clasic și o garnitură delicioasă

Rețetă de cordon bleu. Cum să pregătești acasă un deliciu clasic și o garnitură delicioasă

27 dec. 2024, 12:20,
în Culinar

Cordon bleu, rețetă clasică, este un preparat delicios care a câștigat popularitate datorită combinației sale de carne de pui sau vițel, șuncă și brânză. Originar din Franța, acest fel de mâncare este perfect pentru mesele speciale, dar și pentru un prânz sau o cină rapidă.

În esență, este o felie de carne umplută cu șuncă și brânză, care apoi este acoperită cu un strat crocant de pesmet, rezultând un preparat savuros și rafinat.

Rețetă clasică de cordon bleu

O rețetă de cordon bleu poate părea un fel de mâncare complicat, dar cu puțină răbdare și ingrediente simple vei obține un preparat deosebit care va impresiona orice invitat. Astfel, ai nevoie de 4 bucăți de piept de pui, 4 felii de șuncă, 4 felii de brânză, 1 ou, 100 de grame de făină, 200 de grame de pesmet, sare și piper după gust și ulei pentru prăjit sau unt pentru o variantă mai puțin grasă.

Începe prin a tăia piepturile de pui în două pe orizontală, astfel încât să obții niște fileuri subțiri. Dacă sunt prea groase, poți folosi un ciocănel pentru a le bate ușor, până obții o grosime uniformă. Pe fiecare bucată de carne, pune o felie de șuncă și alta de brânză. Poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale. După ce ai așezat șunca și brânza, pliază carnea pentru a forma un pachet și presează ușor marginile pentru a se sigila. Mai departe, pregătește trei boluri, unul cu făină, unul cu oul bătut și altul cu pesmet. Trece fiecare pachet de carne prin făină, apoi prin oul bătut și, în final, prin pesmet, asigurându-te că este bine acoperit pe toate părțile. Ulterior, încinge ulei într-o tigaie adâncă și prăjește bucățile de cordon bleu pe foc mediu spre mare, timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii și crocante. Dacă vrei o variantă mai sănătoasă, poți să le prepari la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20-25 de minute, până se rumenesc frumos. După ce sunt gata, scoate-le pe un șervețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Acest preparat se poate servi atât cald, cât și la temperatura camerei, fiind ideal alături de un sos andalouse.

Garnitură de piure de cartofi cu unt și ierburi aromatice

Pentru a completa perfect o rețetă de cordon bleu, poți încerca o garnitură simplă, dar gustoasă, piureul de cartofi cu unt și ierburi aromatice. Aceasta se potrivește perfect cu textura crocantă a preparatului și cu gustul său delicat. Pentru această rețetă ai nevoie de 1 kilogram de cartofi, 100 de grame de unt, 200 de mililitri de lapte sau smântână pentru o textură mai cremoasă. În ceea ce privește condimentele, poți da un plus de savoare cu sare și piper, 1 linguriță de rozmarin sau cimbru și 1 cățel de usturoi.

Înainte de toate, curăță cartofii de coajă și taie-i în bucăți de dimensiuni egale, apoi pune-i pe foc într-o oală mare cu apă și puțină sare. Lasă-i să fiarbă timp de 15-20 de minute, până devin moi și pot fi străpunși ușor cu o furculiță. După ce ca trecut timpul, scurge-i de apă și pune-i înapoi în oală. Folosește un zdrobitor sau un mixer pentru a-i pasa, adaugă untul, laptele cald sau smântâna și continuă să amesteci până obții un piure fin și cremos. Dacă dorești, poți adăuga usturoi zdrobit pentru o aromă suplimentară. La final, condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice după gust și amestecă bine. Servește piureul de cartofi cald alături de cordon bleu sau piept de curcan. Poți adăuga și câteva frunze de pătrunjel proaspăt pentru un aspect mai frumos și o aromă plăcută.

Combinația dintre carnea umplută cu șuncă și brânză, prăjită până devine crocantă, alături de o garnitură delicioasă de piure de cartofi face acest fel de mâncare să fie atât hrănitor, cât și extrem de gustos. Experimentând cu diferite ingrediente și garnituri, vei găsi o rețetă de cordon bleu care îți place cel mai mult.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Vremea la început de aprilie. ANM anunță ploi dese și maxime sub 18°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Români escrocați pe bandă rulantă. Totul părea real
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Românii ar putea primi 2.250 de lei lunar de la stat. Legea de care puţini ştiu
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025