Prima pagină » Culinar » Rețeta de colțunași cu carne. Cum se prepară?
Rețeta de colțunași cu carne. Cum se prepară?

Rețeta de colțunași cu carne. Cum se prepară?

12 feb. 2021, 17:21,
în Culinar

Pentru prânz, cina sau pachet luat la serviciu, îţi recomand reţetă de colţunaşi cu carne. Se prepară relativ uşor. Reţeta este adaptată după un preparat tipic rusesc. În nordul Moldovei, cu precădere în Bucovina, colţunaşii se prepară cu brânză de vaci sau cu cartofi.

Această reţetă de colţunaşi cu carne se serveşte simplă, în general. În lista de ingrediente poţi include fie boia de ardei iute, fie boia de ardei dulce. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente (4 porţii):

  • 3 căni făină
  • 250 g carne de porc tocată
  • 250 g carne de vită tocată
  • 2 ouă
  • 1 1/2 cană lapte
  • 1 ceapă
  • boia iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată pui toată carnea într-un lighean mai mare sio amesteci cu boia, sare şi piper după gust. Torni apoi o cană jumătate de lapte şi amesteci bine, până se omogenizează.
În alt lighean pune faină, restul de lapte, un praf de sare şi ouăle. Frământa un aluat mai tare din aceste ingrediente. Presara puţină făină pe masa de lucru, apoi pune aluatul pe ea şi întinde-l cu ajutorul unui sucitor. Decupează din foaia de aluat cerculeţe cu ajutorul unui pahar. Dimensiunea lor depinde strict de tine.
Pune pe fiecare cerc câte o linguriţă de carne, după care îndoaie marginile şi lipeşte-le bine. Pune apă la fiert, împreună cu puţină sare. Când da în clocot, cufundă în apă colţunaşii. Sunt fierţi în momentul în care se ridică la suprafaţa apei. Reţeta de colţunaşi cu carne se poate servi cu smântâna şi ceapă prăjită sau simpli.

Tot pentru muncă poți prepara și niște brioșe aperitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`