Prima pagină » Culinar » Rețetă de colțunași cu brânză sărată. Un deliciu făcut după rețeta bunicii

Rețetă de colțunași cu brânză sărată. Un deliciu făcut după rețeta bunicii

02 oct. 2023, 09:27,
în Culinar

Multe gospodine aleg delicioasa rețetă de colțunași cu brânză sărată. Aceștia sunt gustoși, aromați și ușor de făcut. Colțunașii merg serviți la orice ocazie, chiar și la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Iată cum să pregătești acasă un deliciu făcut după rețeta bunicii.

Rețetă de colțunași cu brânză sărată

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și cu un aspect deosebit, putem pregăti niște colțunași cu brânză sărată. Delicioasa rețetă de colțunași cu brânză sărată este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Colțunașii de casă pot fi făcuți cu brânză, cu gem, cu nucă măcinată, cu dulceață sau cu diferite creme, în funcție de preferințe. Pentru a obține niște colțunași pufoși și gustosi trebuie să facem mai întâi un aluat de colțunași fraged și aerat.

Pe lângă acest deliciu putem pregăti pentru iubitorii de deserturi tradiționale și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele de deserturi ale bunicii.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi și cu niște turtă dulce de casă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta clasică, vom obține un desert irezistibil. Turta dulce poate fi făcută simplă sau glazurată în ciocolată albă sau neagră.  La fel de bine putem orna turta dulce cu câțiva fulgi de ciocolată sau de cocos.

Cum să pregătești un adevărat deliciu după rețeta bunicii

Dacă vrem să pregătim niște colțunași cu brânză sărată vom avea nevoie de 500 g de făină, 2 ouă, apă și sare, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom avea nevoie de 250 g de brânză sărată, 2 ouă, 100 g de zahăr, coajă de lămâie și extract de vanilie.

Mai întâi se pregătește aluatul de colțunași. Se pune făina într-un castron apoi se adaugă ouăle, un praf de sare și apă caldă. Se amestecă totul foarte bine până se încorporează toate ingredientele apoi se frământă aluatul.

După aceea se pregătește umplutura pentru colțunași. Într-un vas se amestecă foarte bine brânza sărată cu ouăle, zahărul, coaja de lămâie și esența de lămâie. Se întinde aluatul pentru a obține o foaie de grosime potrivită, apoi se taie aluatul în pătrățele.

Pe fiecare pătrățel de aluat se pune o lingură de umplutură apoi se lipesc marginile pentru a obține o formă de triunghiuri. Delicioșii colțunați se fierb în apă cu sare timp de 15 minute. La final se scot colțunașii pe un platou și se pune zahăr deasupra.

Colțunașii cu brânză sărată sunt delicioși, aromați și merg de minune la mesele tradiționale. Aceștia au o savoare deosebită, sunt ușor de făcut și ideali de servit la orice ocazie. Colțunașii pot fi umpluți cu carne, cu dulceață, cu diferite tipuri de dulceață, cu nucă, iar rețetele pot fi adaptate după preferințe și gust. Colțunașii le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024