Prima pagină » Culinar » Rețetă de coji de tarte pentru umpluturi dulci și sărate
Rețetă de coji de tarte pentru umpluturi dulci și sărate

Rețetă de coji de tarte pentru umpluturi dulci și sărate

22 dec. 2023, 11:09,
în Culinar

Cojile de tarte sunt la fel de importante, dacă nu chiar mai importante decât umplutura în sine. Ne dorim ca acestea să iasă crocante și untoase, iar acest lucru este foarte ușor de obținut ținând cont de câțiva pași esențiali.

Sfaturi pentru a obține coji de tarte perfecte

Aceasta este o rețetă destul de simplă. Cu toate acestea, există niște detalii mici care cu siguranță vor face diferență.

Înmuiați untul. Acest lucru contribuie la omogenizarea acestuia împreună cu zahărul, fără a fi nevoie să amestecați până faceți febră musculară.

Răciți aluatul. Nu săriți peste acest pas pentru că aluatul este prea moale pentru a fi manipulat fără a fi răcit. Un minim de 30 de minute este perfect.

Congelați înainte de coacere. Puneți tartele în congelator timp de 10 minute în timp ce preîncălziți cuptorul după ce ați presat aluatul în formele pentru tarte. Dacă nu încap în congelator, atunci lăsați-le să se răcească timp de 30 de minute în frigider.

Coaceți-le pe raftul de jos. Acest lucru va asigura un rezultat rumen și uniform fără riscul de se arde în partea de sus.

Pentru coji dulci de tarte aveți nevoie de ⅓ cană unt nesărat (75 g), înmuiat, 2 linguri zahăr, 1 gălbenuș, la temperatura camerei, 1 linguriță extract de vanilie, 1 cană făină de grâu (130 g). Dacă doriți să le preparați pentru a le umple cu ingrediente sărate, în loc de 2 linguri de zahăr, adăugați 1 linguriță de zahăr și ½ linguriță de sare împreună cu untul. Urmați aceiași pași pentru restul rețetei.

Pași de preparare și idei de umpluturi

Adăugați untul și zahărul într-un bol. Folosind o spatulă, amestecați totul împreună. Acum adăugați gălbenușul și extractul de vanilie. Continuați să amestecați. În final, adăugați făina și frământați totul pentru a obține un aluat elastic. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la răcit în frigider timp de 30 de minute sau până devine ușor de manipulat.

Luați o bucată de aluat și presați-o uniform într-o formă de tartă de aproximativ 6,5 cm. Tăiați excesul de aluat cu un cuțit. Folosind o furculiță, înțepați baza pentru a nu se umfla în timpul coacerii. Repetați același lucru cu restul aluatului. Așezați-le pe o tavă de copt. Puneți-le în congelator pentru 10 minute.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade Celsius, pornind căldură atât de sus cât și de jos, pe raftul cel mai de jos timp de 20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați-le să se răcească complet. Odată răcite, scoateți cojile din formele pentru tarte răsturnându-le și bătând ușor pe baza formelor pentru a le desprinde mai ușor, și sunt gata de folosit.

Această rețetă este foarte versatilă și poate fi folosită în multe feluri. Puteți umple cojile de tarte cu ciocolată sărată, cu brânză Hokkaido sau cu brânză și căpșuni. Pentru aceste umpluturi este recomandat să utilizați forme pentru mini tarte. Aceste coji pot fi folosite și pentru a face tarte cu nucă de cocos în stil Hong Kong, umplând tartele cu dulceață de lapte și nucă de cocos. Coaceți cojile împreună cu umplutura în acest caz. Dacă doriți un aperitiv sărat, puteți umple cojile de tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată, somon afumat, pătrunjel și cremă de brânză pentru un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *