Dacă vrem să pregătim acasă un desert gustos și aromat, ideală este delicioasa rețetă de clătite pufoase. Pentru a pregăti niște clătite rafinate, cremoase și fragede, trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Iată cum să obții un desert savuros.
Rețetă de clătite pufoase
Delicioasele clătite sunt pe placul oricui. Se fac ușor, sunt pufoase, fragede și extrem de gustoase. Clătitele pot fi servite și dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un deliciu rafinat, ușor și aromat. Clătitele pufoase pot fi umplute cu dulceață, cu ciocolată, cu brânză și multe altele, după preferințe.
Pentru ca succesul culinar să fie garantat și să obținem la final niște clătite perfecte, trebuie să facem mai întâi un aluat ușor cremos și fără cocoloașe. Pentru rețeta de clătite pufoase avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.
Trucuri care te vor ajuta să obții un desert savuros
Pentru a pregăti acasă niște clătite pufoase după cea mai simplă rețetă vom avea nevoie de 3 ouă, 250 g de făină, 500 ml de lapte, un praf de sare, 50 g de unt topit și 1 linguriță de zahăr pudră. Mai întâi se cerne foarte bine făina într-un castron mare apoi se pun ouăle împreună cu sarea. Se amestecă totul foarte bine apoi se toarnă laptele. Se amestecă din nou până când se obține un aluat cremos apoi se adaugă untul topit. Aluatul se mai diluează cu puțin lapte.
După ce toate ingredientele s-au încorporat și s-a obținut o compoziție omogenă, se pune aluatul la frigider timp de 30 de minute. Se toarnă în tigaia cu câteva picturi de ulei câte un polonic de aluat, se uniformizează și se coace clătita pe ambele părți. Clătitele se așază unele peste altele pentru a se menține calde și fragede. Când sunt gata, clătitele se pot umple cu ciocolată, cu dulceață sau cu alte creme, în funcție de preferințe.
Cu siguranță vom obține la final un desert gustos, pufos și rafinat. Clătitele sunt ideale la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și spectaculoase. Pentru a ne asigura că vom obține cele mai pufoase clătite, trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Zahărul nu trebuie pus în exces în aluat pentru că există riscul ca delicioasele clătite să se lipească de tigaie. De asemenea, tigaia trebuie să fie întinsă și mare pentru ca aluatul să se uniformizeze și să se coacă perfect.
Clătitele se prăjesc cu ulei, nu cu unt deoarece untul le va arde mult prea repede. Un alt truc constă în prăjirea rapidă și la foc mare a clătitelor pentru o coacere uniformă. La final, clătitele se așază una peste alta pentru a-și păstra savoarea și a fi pufoase. Clătitele pot fi umplute cu o dulceață aromată de cireșe, căpșuni sau vișine și pentru un aspect deosebit pot fi ornate cu frișcă.