Un aluat pufos şi simplu de făcut, alături de un gust răcoritor de lămâie, acest deşert devine un adevărat regal culinar.
Ingrediente:
- 2 ouă
150 ml lapte
50 g unt
100 ml bere
o cană făină
4 lămâi bio
100 g brun
unt pentru prăjire
Mod de preparare:
Topeşte untul şi, separat, amestecă bine ouăle cu laptele şi berea. Adaugă un praf de sare şi untul topit peste compoziţie. Pune făină până când obţii aluat omogen, potrivit pentru clătite.
Poţi începe să le pui la prăjit. Asigură-te că foloseşti o tigaie în care nu se lipesc. Foloseşte unt şi prăjeşte fiecare clătită pe ambele părţi. În loc de umplutură, adaugă coajă de lămâie răzuită şi sucul de la lămâie, alături de zahăr brun. Ideal este ca zahărul să fie pus peste clătită atunci când este caldă pentru a se topi uşor şi a deveni caramelizat. Atenţie, lămâile trebuie să fie bio, cu coajă consumabilă. Se servesc imediat şi, opţional, poţi adăuga îngheţată de vanilie.