Ciorba de roșii cu găluște este savuroasă, cremoasă, sațioasă și delicioasă în orice anotimp. Este alegerea perfectă atunci când îți dorești să gătești ceva rapid, ușor, ieftin, dar și gustos și sănătos.
Atunci când îți este poftă de o ciorbă și nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru gătit, această ciorbă de roșii este cea mai bună variantă. Are un gust minunat, este foarte sănătoasă și e gata în doar câteva zeci de minute.
Rețeta de ciorbă de roșii cu găluște
De câte ori ai simțit nevoia să mănânci o ciorbă, dar nu ai avut timpul necesar să o prepari? Dacă răspunsul este „de mai multe ori”, atunci iată care este soluția salvatoare. Rețeta de ciorbă de roșii cu găluște este gata în doar câteva zeci de minute. Este delicioasă și foarte sățioasă, nu necesită pâine și nici altceva nu-ți mai dorești la masă.
Găluștele de griș sunt destul de consistente și țin loc de pâine. Pentru această ciobă vei avea nevoie de 3 cepe, 3 morcovi, 1 păstârnac, 1 ţelină, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 2 linguri ulei, 50 g orez, 400 g roşii în bulion, 100 g smântână, sare, verdeaţă, 2 ouă și 200 g griș.
Pentru a prepara această rețetă trebuie să ai în vedere doi factori și anume supa de roșii și găluștele. Astfel că, vei începe cu prepararea găluștelor. Se iau cele două ouă și se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui tel sau al unui mixer și se încorporează încet-încet gălbenușurile în spuma obținută anterior, se amestecă cu mare grijă și se adaugă sarea.
Dacă ești un fan al ciorbelor, poți încerca și o ciorbă de cartofi, care este perfectă pentru perioada postului. Se adaugă grișul în ploaie și se amestecă cu grijă, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Compoziția obținută ar trebui să aibă o textură destul de groasă.
Prepararea ciorbei
Pentru a prepara ciorba de roșii, trebuie să te ocupi prima dată de legume. Ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și ardeiul gras se curăță, se spală bine, se taie în bucăți mari și se pun la fiert. Într-un alt vas, se pun roșiile la fiert înăbușit.
Când acestea sunt bine fierte, se trec printr-o sită și se diluează cu supa obținută din celelalte legume. Se adaugă orezul și uleiul și se pun din nou la fiert pentru încă 10-15 minute, până când fierbe orezul.
Acum este momentul să pui găluștele în supă. Cu ajutorul unei lingure ude, ia o parte din compoziție și scufund-o în supă. Lasă găluștele să dea în clocot și apoi condimentează întreaga supă cu sare și pipet după gust. Pentru a nu da greș cu găluștele este recomandat să folosești cantități echilibrate de griș și să știi de ce se întăresc acestea. Este esențial să respecți proporțiile exact de griș în compoziție.
O cantitate prea mare de griș va absorbi prea mult lichid și va duce la găluște tari. Evită su amesteci prea mult compoziția. Amestecă doar până când ingredientele se combină și nu mai multe. Dacă amesteci prea mult e posibil ca găluștele să iasă dense și întărite. Ciorba de roșii cu găluște se pregătește foarte ușor și poate fi pe placul celor mai mofturoși.