Ciorba de burtă este fără îndoială una dintre cele mai bune și mai savuroase mâncăruri pe care știe să o facă chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu este pe cât de simplă pe atât de bună, mai ales că marele bucătar este un fan al mâncărurilor cu mult usturoi.
Chef Cătălin Scărlătescu este mare iubitor de mâncare și un innovator în materia rețetelor, având mereu o idee genială, un as în mânecă pentru ca preparatele sale să fie cele mai delicioase.
Chef Cătălin Scărlătescu știe să prepare dumnezeieșete de la cele mai simple mâncăruri la cele mai simandicoase, iar când vine vorba de ciorbe și mai ales ciorba de burtă, acesta susține că este un adevărat expert.
Rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu: Ingredientele minune folosite de marele bucătar
Pentru ciorba de burtă, chef Cătălin Scărlătescu folosește 1 kg burtă de vită, 1 os de vită, 2 morcovi, 1 gulie, 2 rădăcini pătrunjel, 1 ţelină mică, 1 lingură piper boabe, 2 foi dafin, 1/2 ardei roşu, 1 ardei iute, 400 g smântână, 6 căţei de usturoi, 4 linguri sare grunjoasă, 2 linguri ulei și 7 linguri oţet pentru spălat burta și pentru adăugat pentru gust, la final.
Chef Cătălin Scărlătescu mai întâi taie burta bucăţele mici, astfel încât să poată fi uşor de luat cu lingura. Apoi, o spală în cinci-șase ape în care are grijă să adauge câte o lingură de oţet pentru a tăia din miros.
Pe urmă, marele bucătar o pune într-o strecurătoare şi o freacă bine cu două linguri de sare grunjoasă. După, o spală sub un jet de apă, după care o pune într-un bol cu apă rece şi cu două linguri de oţet și o lasă să stea așa cel puțin o oră.
Între timp, chef Cătălin Scărlătescu curăţă gulia, pătrunjelul, ţelina şi un morcov. Pe urmă, le pune la fiert în patru litri de apă, neuitând să adauge foi de dafin, piper şi osul de vită. După ce le lasă să fiarbă aproximativ o oră, chef Cătălin strecoară supa obţinută.
Pe urmă, curăță celălat morcov şi ardeiul şi le dă pe răzătoare. Chef Scălrlătescu are grijă să spele bine oala şi să pună în ea două linguri de ulei, în care căleşte morcovul şi ardeiul răzuit pentru circa cinci minute. Apoi toarnă peste ei supa strecurată şi două linguri de sare.
Cât se fierbe burta pentru un gust desăvârșit
După, chef Scărlătescu pune şi burta şi ardeiul iute tăiat rondele. Le lasă să fiarbă la foc mediu, pentru 40 de minute, până când bucăţelele de burtă s-au înmuiat bine.
Între timp, într-un bol pune smântâna pe care o dizolvă cu cinci polonice de ciorbă fierbinte când este gata. Pe urmă, o toarnă încet în oala cu ciorbă şi amestecă uşor, astfel încât să nu se brânzească.
Separat curăță câțiva căței de usturoi, pe care îi zdrobește cu podul palmei şi pe care îi adaugă în ciorbă, alături de câteva liunguri de oțet. Mai lasă să fiarbă cinci minute, după care ia oala de pe foc.
Ciorba de burtă făcută după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu se servește fierbinte cu pâine caldă, smântână din belșug și, după gust, cu un ardel iute.
Un gust senzațional și un remediu pentru răceală
Dincolo de gustul delicious al ciorbei de burtă gătită după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu, cu smântână și usturoi din belșug, este un bun remediu pentru răceli. Având în vedere că mai are și oțet aceasta este un adevărat inamic al răcelii. În plus, zincul din carnea de vită întărește sistemul imunitar.
Consumată neapărat fierbinte, ciorba de burtă cu smântână după rețeta lui Cătălin Scărălătescu are un conținut crescut de antioxidanți care distrug pur și simplu celulele canceroase și ajută de asemenea la metabolizarea mai rapidă a grăsimilor.