Prima pagină » Culinar » Rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu: Gustul pe care nu ai cum să nu-l adori!

Rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu: Gustul pe care nu ai cum să nu-l adori!

21 iul. 2021, 14:47,
în Culinar

Ciorba de burtă este fără îndoială una dintre cele mai bune și mai savuroase mâncăruri pe care știe să o facă chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu este pe cât de simplă pe atât de bună, mai ales că marele bucătar este un fan al mâncărurilor cu mult usturoi.

Chef Cătălin Scărlătescu este mare iubitor de mâncare și un innovator în materia rețetelor, având mereu o idee genială, un as în mânecă pentru ca preparatele sale să fie cele mai delicioase.

Chef Cătălin Scărlătescu știe să prepare dumnezeieșete de la cele mai simple mâncăruri la cele mai simandicoase, iar când vine vorba de ciorbe și mai ales ciorba de burtă, acesta susține că este un adevărat expert.

farfurie cu ciorbă de burtă

Rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu: Ingredientele minune folosite de marele bucătar

Pentru ciorba de burtă, chef Cătălin Scărlătescu folosește 1 kg burtă de vită, 1 os de vită, 2 morcovi, 1 gulie, 2 rădăcini pătrunjel, 1 ţelină mică, 1 lingură piper boabe, 2 foi dafin, 1/2 ardei roşu, 1 ardei iute, 400 g smântână, 6 căţei de usturoi, 4 linguri sare grunjoasă, 2 linguri ulei și 7 linguri oţet pentru spălat burta și pentru adăugat pentru gust, la final.

Chef Cătălin Scărlătescu mai întâi taie burta bucăţele mici, astfel încât să poată fi uşor de luat cu lingura. Apoi, o spală în cinci-șase ape în care are grijă să adauge câte o lingură de oţet pentru a tăia din miros.

Pe urmă, marele bucătar o pune într-o strecurătoare şi o freacă bine cu două linguri de sare grunjoasă. După, o spală sub un jet de apă, după care o pune într-un bol cu apă rece şi cu două linguri de oţet și o lasă să stea așa cel puțin o oră.

Între timp, chef Cătălin Scărlătescu curăţă gulia, pătrunjelul, ţelina şi un morcov. Pe urmă, le pune la fiert în patru litri de apă, neuitând să adauge foi de dafin, piper şi osul de vită. După ce le lasă să fiarbă aproximativ o oră, chef Cătălin strecoară supa obţinută.

Pe urmă, curăță celălat morcov şi ardeiul şi le dă pe răzătoare. Chef Scălrlătescu are grijă să spele bine oala şi să pună în ea două linguri de ulei, în care căleşte morcovul şi ardeiul răzuit pentru circa cinci minute. Apoi toarnă peste ei supa strecurată şi două linguri de sare.

farfurie cu ciorbă de burtă

Cât se fierbe burta pentru un gust desăvârșit

După, chef Scărlătescu pune şi burta şi ardeiul iute tăiat rondele. Le lasă să fiarbă la foc mediu, pentru 40 de minute, până când bucăţelele de burtă s-au înmuiat bine.

Între timp, într-un bol pune smântâna pe care o dizolvă cu cinci polonice de ciorbă fierbinte când este gata. Pe urmă, o toarnă încet în oala cu ciorbă şi amestecă uşor, astfel încât să nu se brânzească.

Separat curăță câțiva căței de usturoi, pe care îi zdrobește cu podul palmei şi pe care îi adaugă în ciorbă, alături de câteva liunguri de oțet. Mai lasă să fiarbă cinci minute, după care ia oala de pe foc.

Ciorba de burtă făcută după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu se servește fierbinte cu pâine caldă, smântână din belșug și, după gust, cu un ardel iute.

farfurie cu ciorbă de burtă

Un gust senzațional și un remediu pentru răceală

Dincolo de gustul delicious al ciorbei de burtă gătită după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu, cu smântână și usturoi din belșug, este un bun remediu pentru răceli. Având în vedere că mai are și oțet aceasta este un adevărat inamic al răcelii. În plus, zincul din carnea de vită întărește sistemul imunitar.

Consumată neapărat fierbinte, ciorba de burtă cu smântână după rețeta lui Cătălin Scărălătescu are un conținut crescut de antioxidanți care distrug pur și simplu celulele canceroase și ajută de asemenea la metabolizarea mai rapidă a grăsimilor.

farfurie cu ciorbă de burtă

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, lider de audiență ieri. Diseară, Diana Mureșan, fostă sportivă medaliată care a devenit Chef, intră în audiții
Playtech.ro
Ce obligaţii ai când te opresc poliţiştii de la Rutieră? Actele pe care trebuie să le arăţi
observatornews.ro
Decizia SUA de a amâna eliminarea vizelor pentru România, fără precedent. În cât timp poate fi obţinută în regim de urgenţă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cei mai enervanți vecini de la bloc. Nimeni nu-i suportă
SportpeSurse
Transfer de 5 stele! Denis Alibec, lângă Alex Mitriță la Craiova
Playtech.ro
Ingredientul secret pentru salata de vinete de post sănătoasă şi pufoasă. Nu este nevoie de maioneză
Dailybusiness.ro
Călătoria cu trenul din Europa pe care nu ar trebui să o ratezi! Ai ocazia să vezi 3 țări, iar prețul biletului este accesibil
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`