Prima pagină » Culinar » Rețetă de ciocolată de post. Răsfață-te cu un desert gustos în zilele cu restricții alimentare

Rețetă de ciocolată de post. Răsfață-te cu un desert gustos în zilele cu restricții alimentare

14 nov. 2023, 13:17, 1 ,
în Culinar

Multe gospodine optează pentru delicioasa rețetă de ciocolată de post. Ciocolata de casă de post este alegerea perfectă pentru orice masă. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Răsfață-te cu un desert gustos în zilele cu restricții alimentare.

Rețetă de ciocolată de post

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, fin și gustos în zilele cu restricții alimentare, putem face rapid o ciocolată de post. Aceasta este gata cu doar câteva ingrediente și arome alese cu grijă.

Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final desertul copilăriei. Ciocolata de post poate fi servită la orice masă, chiar și dimineața împreună cu o cafea aromată. Pe lângă ciocolata de post, putem face pentru cei dragi și niște cornulețe pufoase și fragede.

Acestea merg de minune în zilele cu restricții alimentare. Făcute cu aluat aerat și aromat, cornulețele de casă pot fi umplute cu nucă, cu gem sau cu rahat, în funcție de preferințe. Cornulețele se fac de post sau cu lapte și umplute cu ciocolată, după ce am pregătit un aluat fraged cu untură.

Pentur iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem face un pandișpan pufos. Rețetele de desert de post sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gustul fiecăruia. Ciocolata de casă este adorată de cei mari și mici, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești acasă o ciocolată aromată, fină și gustoasă

Pentru delicioasa ciocolată de post vom avea nevoie de 300 g de zahăr tos, un praf de sare, esență de vanilie, 100 ml de apă, 200 g de unt vegan, 300 ml de lapte praf de cocos, 100 g de cacao, 150 g de nucă de cocos și 100 g de semințe, după preferințe.

Într-un castron mare se pune laptele praf de cocos împreună cu 100 g de cacao și se amestecă foarte bine apoi se lasă compoziția deoparte. După aceea într-o cratiță cu apă se pune zahărul împreună cu esența de vanilie și sarea, se amestecă foarte bine și se pune cratița la foc mic.

După ce zahărul s-a topit se pune untul vegan apoi se toarnă treptat compoziția de lapte praf de cocos și cacao și se amestecă din nou. Se mai fierbe compoziția la foc mic timp de 10 minute apoi se ia ciocolata de pe foc. Se pune cocosul apoi se amestecă și se toarnă ciocolata într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt. Se pun deasupra semințele uscate apoi se dă tava cu ciocolată la frigider pentru câteva ore. După aceea se scoate de la rece, se taie în cubulețe și se servește ciocolata ori de câte ori dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce.

Ciocolata de post făcută acasă este gustoasă, aromată și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar cu câteva ingrediente vom reuși să facem un desert irezistibil. Ciocolata de post poate fi ornată cu semințe, cu fructe uscate, cu nucă mărunțită sau cu fulgi de cocos.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024