Prima pagină » Culinar » Rețeta de chiftele de dovlecei cu cartofi. Un preparat delicios și ușor de realizat

Rețeta de chiftele de dovlecei cu cartofi. Un preparat delicios și ușor de realizat

13 ian. 2025, 09:27,
Redacția BZI în Culinar

Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat rapid, poți încerca rețeta de chiftele de dovlecei cu cartofi. Este un preparat ușor de realizat și destul de sănătos care necesită puține ingrediente, astfel că, poți găti o masă delicioasă, pe gustul tuturor.

Dacă vrei să le pregătești celor dragi un preparat delicios și sofisticat, dar ai rămas fără idei, ei bine, iată că poți face cea mai simplă și rapidă rețetă de chiftele de dovlecei. Află cum să le pregătești la tine acasă, care este lista cu ingrediente, dar și ce pași să urmezi pentru a fi absolut delicioase.

Rețeta de chiftele de dovlecei cu cartofi

Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te de cele mai frumoase momente alături de cei dragi și cu siguranță că te vei bucura de multe laude din partea familiei. Iată cât de ușor se prepară și cât de delicioase sunt, familia și prietenii tăi vor rămâne plăcut surprinși. Pentru această rețetă vei avea nevoie de două dovlecei; patru cartofi; o ceapă roșie; 200 g branză; trei oua; o legătură mărar; trei linguri făină; sare; piper și ulei.

Pentru început, se curăță dovleceii și se taie în două pe lung, după care scoatem toate semințele. Se dau prin răzătoare mare, se pune peste sare și se lasă la scurs pentru cel puțin 10 minute. Curățăm cartofii, îi spălăm, iar apoi îi dăm și pe aceștia prin răzătoarea mică.

Se curăță ceapa și se dă prin răzătoarea mică, apoi brânza se da prin răzătoarea mare. Curățăm mărarul și îl tocăm mărunt, apoi stoarcem bine cartofii și dovleceii, iar apoi îi punem într-un castron. Se adaugă peste ceapa și brânza, după care se amestecă bine.

Se pun ouăle și mărarul, sare și piper, adăugă, făina, după care amestecăm bine. Luam din compoziție cu o lingură, le punem în tigaie și le prăjim în ulei încins pe ambele părți. Se scot pe șervețele de bucătărie, iar apoi sunt gata de servit.

Ce beneficii pentru sănătate are dovlecelul

Dovlecelul variază în culori, având coaja o combinație pestriță între alb-verzui și verde închis. Este folosit la diverse mâncăruri și are puține calorii, datoriă conținutului ridicat de 93% apă.

Și floarea de dovlecel poate fi consumată, de obicei ea se face în stil tempura, adică este dată printr-un aluat subțire format din făină, sare și apă, apoi prăjită în baie de ulei foarte bine încins.

Ele pot fi și umplute în prealabil cu diverse tipuri de brânză. Pentru că sunt comestibile, florile de dovlecel pot fi puse și în salate sau lângă preparate, datorită culorii lor de un galben-portocaliu intens. Iată cum se face și o musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor.

Dovlecelul, ca și zuchini, este un fruct, chiar dacă este cunoscut de majoritatea ca fiind o legumă. Planta este una destul de înaltă, iar cu tulpinile sub formă de vrej, acoperite cu pori care sunt aspri la atingere. Există și alte soiuri de dovlecel, în care vrejul este scurt.

Este extrem de bun pentru sănătate datorită conținutului ridicat de potasiu, vitamina C și betacaroten. Dovlecelul mai conține calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B9.

În plus, are puține calorii și glucide, 100 de grame de dovlecel conținând doar 12 calorii. Prin urmare, dacă vrei să faci aceste chiftele de dovlecei cu cartofi la cuptor, vor fi cu atât mai sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`