Chessecake-ul cu urdă este un desert deosebit, care poate fi o alternativă bună la clasicul tort sau la pască. Acesta se deosebește printr-un gust proaspăt și aromat.
Deserturile fine și cremoase cuceresc mereu iubitorii de dulciuri, iar combinația dintre textura urdei și aroma vanilată a blatului crocant, transformă această rețetă într-un desert de senzație pentru toate ocaziile.
De ce ai nevoie pentru a prepara cheesecake-ul cu urdă
Pentru a prepara acest cheesecake, ai nevoie de 500g de urdă, de 1 ou întreg și un gălbenuș, de 50 ml de frișcă lichidă, 50g de smântână, 3 linguri de zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriță de amidon de porumb, o linguriță de extract de vanilie, 70g e unt și 200g biscuiți digestivi. Opțional, pentru un gust și mai desăvârșit, poți adăuga 300g de cireșe, fără sâmburi.
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, trebuie să mărunțești fin biscuiții, să topești untul și să îl lași să se răcească, apoi, să îl amesteci cu biscuiții. Pregătește o tavă cu o formă de tort, dar cu fund detașabil, tapetează forma cu unt și pune hârtie de copt. Pune pe fundul și marginile tăvii staniol, pentru a fi sigilată. Ulterior, adaugă biscuiții amestecați cu untul în formă și presează-i cu mâinile sau cu orice alt obiect, iar după pune la copt pentru 10 minute baza formată în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Începe să amesteci într-un bol urda cu zahărul, amidonul și praful de sare, apoi adaugă zeama de lămâie, vanilia, frișca lichidă și smântâna și amestecă până se încorporează totul, urmând să adaugi oul, apoi gălbenușul și mixează. În acest pas se adaugă și cireșele, dacă alegi să le pui.
Trebuie să pui forma de tort într-o tavă mică și să adaugi un pahar de apă în tavă, urmând să intre la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.
Trucuri pentru un cheesecake perfect
Este foarte important să nu deschizi deloc ușa cuptorului în aceste 50 de minute, pentru a preveni apariția crăpăturilor.
Atunci când vezi că cheesecake-ul se desprinde ușor de pereții formei și are o culoare spre maroniu pe margini, poți opri cuptorul, să îl întredeschizi și să îl lași să se răcească acolo timp de aproximativ 12-15 minute. După ce s-a răcit complet, îl poți băga în frigider și se poate consuma a doua zi. După ce îl scoți din frigider, ar fi ideal să îl lași la temperatura camerei pentru 20-30 de minute, înainte de a fi servit, întrucât în acest mod are gustul cel mai bun. Dacă vrei un desert mai rapid, poți face unul cu biscuiți și cremă de ciocolată.
Un alt truc este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei înainte de a începe prepararea, pentru a se amesteca totul uniform și pentru a se preveni formarea cocoloașelor. Iar când pregătești compoziția, trebuie să eviți să bați excesiv, întrucât s-ar putea introduce prea mult aer în compoziție și s-ar putea crăpa la suprafață.
Pentru a personaliza rețeta, poți adăuga fel de fel de topping-uri, de la fructe proaspete, dulceață, ciocolată sau orice alte arome preferi.
Astfel, obții un chessecake cu urdă perfect, pe care îl poți personaliza tu pe urmă după bunul tău plac, ideal pentru a fi servit cu cei dragi.