Prima pagină » Culinar » Rețetă de cheesecake la cuptor. Variantă simplă și accesibilă

Rețetă de cheesecake la cuptor. Variantă simplă și accesibilă

27 iul. 2024, 13:00,
în Culinar

Cu o consistență cremoasă, acest desert cucerește papilele gustative ale tuturor. Atractiv la acest preparat este și faptul că poate fi acompaniat de tot felul de garnituri, de la ciocolată, căpșuni, până la fructe sau caramel. Iată cum poți face un cheesecake la cuptor, pe gustul tuturor.

Rețetă de cheesecake la cuptor

Ingredientele de care avem nevoie pentru cheesecake sunt: 380 gr biscuiți, 120 gr unt, 400 gr brânză ( puteți folosi și cremă de brânză), 150 gr zahăr pudră, 200 gr smântână ( 20-30%), 2 ouă, 2 linguri amidon ( de porumb sau cartof), 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri suc de lămâie.

Primul pas este să pregătim tava în care vom face prăjitura. Pentru această rețetă puteți folosi o tavă în formă de cerc, în care se asamblează torturile, cu diametrul de 20 de cm. Tapetăm tava cu hârtie de copt, atât pe margini, cât și pe partea de jos.

Tocăm biscuiții pe care îi vom amesteca cu untul topit. Turnăm treptat o parte din compoziție în tavă, presând bine fundul tăvii. Amestecul îl mai turnăm pe margini, pe care le presăm cu ajutorul unui pahar. Apoi, dăm tava la frigider pentru 40 de minute.

Apoi, dăm brânza prin blender până devine cremoasă. Adăugăm ouăle și batem bine cu un tel. Apoi, adăugăm treptat smântâna, zahărul pudră, amidonul, zahărul vanilat și sucul de lămâie.

Tot amestecul îl punem în tavă. Pe poziția de jos a cuptorului punem o tavă cu puțină apă și aprindem cuptorul la 180 de grade pentru a se încălzi. După ce cuptorul s-a încălzit, punem tava la 170 de grade, pentru 30 de minute, După acest timp, scădem temperatura la 150 de grade și mai lăsăm pentru 30 de minute.

După ce închidem aragazul, mai lăsăm prăjitura în cuptor pentru 30 de minute, după care o scoatem la răcit.

Cheesecake cu topping de cireșe

Dacă doriți să scoateți prăjitura din anonimat, puteți opta pentru un topping de cireșe, foarte ușor de făcut. Aveți nevoie doar de: 500 g cireșe sau vișine fără sâmburi sau fructe de pădure congelate, 100 g zahăr, 220 ml apă, 15 g amidon (o lingură), câțiva stropi esență de migdale.

Într-o ceșcuță desfacem cele 15 grame de amidon cu 220 de ml de apă și turnăm totul într-o cratiță. Adăugăm și restul de apă, împreună ci zahărul și punem la foc mic. Când începe să clocotească, adăugăm și fructele. Lăsăm pe foc pentru 2-3 minute pentru a se lege amidonul. Trebuie să rezulte o compoziție de fructe lucioasă și legată. Siropul este inițial opac, însă prin gătirea amidonului devine transparent.

Lăsăm la răcorit, apoi adăugăm 2-3 stropi de esență de migdale. Esențele se pun întotdeauna în compoziții reci pentru a nu se evapora. Această compoziție se poate folosi și la tradiționala plăcintă americană.

După răcorire, dăm la frigider. Topping-ul se va pune numai în momentul servirii, nu pe toată prăjitura de la început. Puteți încerca, desigur, și alte tipuri de topping-uri, cum sunt cele de caramel sau ciocolată.

Astfel, pentru asta, trebuie să respectați rețetă clasică de cheesecake la cuptor, topping-ul fiind o preferință personală a fiecăruia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`