Ce zici de ceva bun de tot pentru masa de Revelion? Prepara un cheesecake japonez. Dacă respecţi reţeta, iese mai pufos că barba lui moş Crăciun!
Ingrediente:
- 60 g făină
- 90 g unt
- 13 albuşuri
- 130 ml lapte
- 100 g cremă de brânză
- 8 gălbenuşuri
- 60 g amidon
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Mai întâi topeşte untul, împreună cu cremă de brânză. După ce s-au omogenizat, toarnă peste ele laptele şi amesteca, pentru a se contopi. Ai grijă să nu se înfierbânte prea tare. Ia apoi cratiţa de pe foc.
Mixează bine gălbenuşurile, după care pune peste ele compoziţia făcută anterior. Trece prin sită faina şi pune-o în lighean. Adaugă şi amidonul şi omogenizează.
Bate spuma albuşurile cu zahărul vanilat şi zahărul clasic. După ce obţii o compoziţie ca de bezea, incorporează în mixul cu gălbenuşuri. Incorporarea e bine să o faci în trei paşi, cu ajutorul unei spatule.
Tapetează o tavă rotundă, cu pereţi înalţi, cu hârtie de copt. Ai grijă ca şi pereţii să fie acoperiţi cu hârtie. Toarnă compoziţia în ea şi coace la bain-marie, în cuptorul încins la 160 de grade celsius, timp de 25 minute. După aceea reduci temperatura la 140 de grade Celsius şi mai ţii în cuptor în jur de 50-55 de minute.
Când s-a copt, scoţi tava, laşi să se răcească puţin, apoi o răstorni din tava şi îndepărtezi hârtia de copt.