Prima pagină » Culinar » Rețetă de chec simplu cu 5 ouă. Un desert pe placul tuturor

Rețetă de chec simplu cu 5 ouă. Un desert pe placul tuturor

01 aug. 2023, 12:10,
în Culinar

Multe gospodine aleg savuroasa rețetă de chec simplu cu 5 ouă pentru a pregăti un desert perfect pentru cei dragi. Checul se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă un desert pe placul tuturor.

Rețetă de chec simplu cu 5 ouă

Câdn vine vorba de gustosul chec de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Rețeta de chec simplu cu 5 ouă este pe placul multora. Checul de casă este pufos, aromat și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea de odinioară, putem face și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală de servit și la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.

De asemenea, putem să îi surprindem pe cei dragi cu prăjitura cremșnit, un desert cremos și gustos. Rețetele de desert sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Checul simplu făcut cu 5 ouă este unul irezistibil. Acest desert merge perfect dimineața alături de o cafea aromată, dar la fel de bine pote fi servit și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat desăvârșit.

Cum să pregătești un desert pufos și aromat

Pentru rețeta de chec simplu cu 5 ouă vom avea nevoie de 2 plicuri de zahăr vanilat, 5 ouă, 200 g de făiină, 200 g de zahăr, 1 linguriță de praf de copt, 2 linguri de cacao, 4 linguri de ulei și 1 praf de sare.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri apoi se bat albușurile cu un praf de sare. După ce albușurile au devenit spumoase se pune zahărul vanilat și zahărul tos. Într-un bol separat se bat gălbenușurile cu uleiul apoi se adaugă compoziția spumoasă de albușuri. Se amestecă după aceea într-un vas mare făina cu praful de copt și se toarnă amestecul de albușuri și gălbenușuri apoi se amestecă foarte bine. Se împarte compoziția în două apoi în una din ele se pune cacao.

Se toarnă compoziția de cacao într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se toarnă după aceea compoziția albă de chec și se întinde în valuri cu o furculiță. Astfel, checul va avea la final un aspect deosebit. Checul simplu cu 5 ouă se pune la copt timp de 40 de minute și se verifică dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Se scoate checul de la cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanillat. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.

Checul este desertul copilăriei. Acest preparat culinar este gustos, aromat, pufos și apreciat de toți cei de la masă. Checul simplu făcut cu 5 ouă se face rapid, cu doar câteva ingredente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple vom obține un desert perfect. Checul poate fi pregătit la mesele festive, dar merge servit la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Acest desert poate fi făcut simplu, cu ciocolată, cu fructe sau cu nucă, în funcție de preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`