Prima pagină » Culinar » Rețetă de chec pufos la două tăvi. Secrete din rețeta bunicii pentru un desert irezistibil

Rețetă de chec pufos la două tăvi. Secrete din rețeta bunicii pentru un desert irezistibil

18 sept. 2023, 09:53,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pricepute în bucătărie aleg pentru mesele festive delicioasa rețetă de chec pufos la două tăvi. Acest desert savuros se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un adevărat deliciu. Checul pufos se poate face simplu sau cu ciocolată, cu nucă, în două culori sau cu fructe uscate, după preferințe. Iată câteva secrete din rețeta bunicii pentru un desert irezistibil.

Rețetă de chec pufos la două tăvi

Când vine vorba de gustosul chec de casă, rețetele sunt diverse, aromate și spectaculoase. Checul este nelipsit de la mesele în familie, în zilele de sărbătoare sau la ceas aniversar, dar la fel de bine poate fi pregătit ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un un desert fin, pufos și delicios.

Savuroasa rețetă de chec pufos la două tăvi este pe placul multor gospodine. Compoziția se face rapid, cu doar câteva igrediente, iar dacă adăugăm niște arome irezistibile și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă checul pufos care le amintește celor de la masă de vremea copilăriei, putem face și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta îi va cuceri pe cei dragi. La fel de bine putem să preăgătim la orice ocazie și niște gofre pufoase, ideale chiar și la micul dejun. Checul pufos la două tăvi este perfect la orice masă și cu siguranță va fi apreciat de musafiri.

Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert aromat

Pentru delicioasa rețetă de chec pufos la două tăvi vom avea nevoie de 8 ouă, 350 g de zahăr, 400 g de făină, 8 linguri de ulei, 4 linguri de cacao, 2 lingurițe de praf de copt, 2 pliculețe de zahăr vanilat și un praf de sare.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. În bolul cu albușuri se pune un praf de sare. Se mixează totul foarte bine apoi se toarnă zahărul și uleiul. În compoziția de gălbenușuri se pune făina, praful de copt și zahărul vanilat apoi se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează. Compoziția de albușuri se toarnă peste cea de gălbenușuri și se mixează foarte bine pentru a obține la final un chec pufos.

După aceea se pregătesc două tăvi în care vom coace checul. Aluatul se împarte în trei. Câte o parte de toarnă în fiecare tavă, iar a treia parte se amestecă foarte bine cu cacao și se toarnă în mod egal în cele două tăvi. Se nivelează cu o furculiță pentru a crea un efect deosebit și a obține un chec savuros.

Se coace checul timp de 45 de minute și se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final, se scoate checul, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr apoi se feliază pentru a fi servit.

Checul pufos la două tăvi se face rapid, are o savoare aparte și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Acest desert de casă este pe placul multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *