Prima pagină » Culinar » Rețetă de chec pufos din 8 ouă. Cum să pregătești acasă un desert savuros

Rețetă de chec pufos din 8 ouă. Cum să pregătești acasă un desert savuros

02 oct. 2023, 10:35,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil, ideală este delicioasa rețetă de chec pufos din 8 ouă. Checul este pe placul multora dintre noi, se face rapid și este ideal de servit la orice masă. Iată cum să pregătești acasă un desert savuros.

Rețetă de chec pufos din 8 ouă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Delicioasa rețetă de chec pufos din 8 ouă este pe placul multora dintre noi. Checul pufos și aromat este ideal de servit la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Checul făcut din 8 ouă și lapte va fi pufos, va avea un gust aparte, iar dacă adăugăm esență de vanilie sau de rom, vom obține un adevărat deliciu. Checul poate fi făcut simplu, cu cacao sau cu vanilie, dar la fel de bine poate fi pregătit cu ciocolată, cu fructe uscate sau cu nucă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Pe lângă deliciosul chec de casă putem face pentru cei dragi și niște cornulețe cu borș și ulei. Acestea sunt fragede, aromate și ideale de servit la mesele de sărbătoare în familie. Pentru iubitorii de deserturi rafinate și sofisticate putem face un crumble cu mere. Acesta are un aspect deosebit și va fi cu siguranță pe placul tuturor celor de la masă.

Cum să pregătești acasă un desert perfect pentru cei dragi

Dacă vrem să pregătim un chec pufos, aromat și incredibil de gustos din 8 ouă, vom avea nevoie de câteva ingrediente precum 8 ouă, 200 g de zahăr, 120 ml de ulei, 120 ml de lapte, 1 linguriță de esență de vanilie, 240 g de făină, 1 linguriță de praf de copt și jumătate de linguriță de sare.

Într-un bol mare se mixează ouăle împreună cu zahărul apoi se toarnă uleiul, laptele și esența de vanilie. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se lasă compoziția la odihnit. Într-un bol separat se amestecă făina cu praful de copt și sarea apoi se adaugă compoziția făcută anterior. Aluatul obținut se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor timp de 50 de minute. Se poate verifica dacă deliciosul chec este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate checul din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit.

Checul pufos făcut din 8 ouă poate fi ornat cu cremă de frișcă, cu glazură, fructe uscate sau proaspete, dar și cu ciocolată sau cu o glazură fină. Acest desert este adorat de mulți dintre noi și este ideal la orice masă. Checul pufos merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată. Desertul poate fi servit și cu o cană de ceai sau de lapte, dar la fel de bine se servește la mesele festive, mai ales dacă optăm pentru un decor spectaculos și rafinat. Checul poate fi făcut simplu, cu ciocolată, cu fructe uscate sau cu rahat și nucă măcinată. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024