Lămâile sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C. O singură lămâie oferă aproximativ 30 mg de vitamina C, adică jumătate din necesarul zilnic. Pe lângă faptul că îţi întăreşte sistemul imunitar, vitamina C reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a accidentului vascular cerebral.
Ingrediente pentru blat:
250 g făină
150 g zahăr
250 g unt
5 ouă
2 lime
1 plic praf de copt
50 g fulgi nucă de cocos
Pentru glazură:
150 g zahăr pudră
100 g cremă de brânză
50 ml zeamă de lămâie
50 g nucă de cocos rasă
bucăţi de nucă de cocos, opţional
1 lime, opţional
Mod de preparare:
Razi cele 2 lime, apoi le storci. Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt, zeama de la cele 2 lime şi fulgii de nucă de cocos. Pui compoziţia într-o tavă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte prăjitura. O laşi la răcorit.
Între timp, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi adaugi zeama de lămâie. Torni glazura peste chec, presari nuca de cocos rasă, coaja rămasă de la cele 2 lime şi decorezi, dacă vrei, cu bucăţi de nucă de cocos şi felii de lime.