Prima pagină » Culinar » Rețetă de castraveți murați crocanți. Cum să menții savoarea murăturilor mai mult timp

Rețetă de castraveți murați crocanți. Cum să menții savoarea murăturilor mai mult timp

22 nov. 2023, 09:41,
în Culinar

Delicioasa rețetă de castraveți murați crocanți este pe placul multor gospodine. De la masă nu trebuie să lipsească murăturile ce merg servite alături de bucate alese. Pentru masa de Crăciun sau de Revelion, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc niște murături dulci-acrișoare sau picante, în funcție de gust și preferințe. Iată cum să menții savoarea murăturilor mai mult timp.

Rețetă de castraveți murați crocanți

Când vine vorba de gustoasele murături de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la varza murată pusă la butoi sau la borcan până la gogonelele murate sau castraveții murați la borcan, toate acestea sunt savuroase și pe placul multora dintre noi.

Rețeta de castraveți murați crocanți este la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale bunicii, succesul culinar va fi garantat. Castraveții murați merg de minune împreună cu o friptură fragedă și suculentă sau cu o porție de cartofi cu ficăței.

La fel de bine, murăturile merg cu o mâncărică dulce de cartofi cu cârnați sau cu o porție de fasole cu afumătură. Rețeta de murături poate fi adaptată după gust și preferințe.

Cum să pregătești cele mai bune murături de casă

Dacă vrem să pregătim niște castraveți murați crocanți la borcan vom avea nevoie de 3 kg de castraveți cornișon, 2.5 l de apă, 2 linguri de sare pentru murături, o crenguță de vișin, bețe uscate de mărar, 3 căței de usturoi, 2 rădăcini de hrean, 1 ardei iute și 3 tije de țelină.

Mai întâi se spală castraveții foarte bine și se curăță de codițe. După aceea se spală foarte bine borcanele în care vom pune castraveții la murat. Într-o cratiță se pune apă la fiert cu sare, iar când apa începe să clocotească se toarnă peste castraveții puși în borcane.

La baza borcanului se pun tijele de țelină, cele de vișin apoi se pun capacele la borcane. După 3 zile se scurge saramura într-o oală și se dă în clocot. Separat se pune un vas cu apă la fiert. Se scot castraveții, se clătesc cu apă, la fel și crenguțele uscate de vișin și țelina. Se spală și borcanele apoi se așază din nou castraveții, hreanul, mărarul, cățeii de usturoi și deasupra crenguța de vișin, apoi se toarnă în borcane apa clocotită. Se pun capacele la borcanele cu murături.

După ce castraveții au stat câteva ore în apă clocotită, se scurge din borcane și se toarnă saramura peste castraveți. Se închid borcanele foarte bine apoi se depozitează la loc uscat și răcoros. După o săptămână castraveții vor fi murați, crocanți și numai buni de servit.

Castraveții murați crocanți sunt delicioși și nu lipsesc de la masa de Crăciun alături de alte preparate culinare savuroase. Rețetele de murături sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a menține savoarea murăturilor mai mult timp, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Murăturile sunt nelipsite de la mesele de sărbătoare și sunt pregătie cu atenție de către gospodine în sezonul de toamnă. Pe lângă  gustoșii castraveți murați, putem pune la borcan și varză, gogonele sau pepeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *