Prima pagină » Culinar » Rețetă de cartofi noi la cuptor cu mărar. Crocanți la exterior și moi la interior

Rețetă de cartofi noi la cuptor cu mărar. Crocanți la exterior și moi la interior

11 iul. 2024, 11:42,
în Culinar

Rețea nu necesită prea multă muncă sau timp, putând fi făcută chiar și de către cei care sunt mai puțin pasionați de artele culinare. Indiferent dacă vreți să-i serviți alături de o friptură sau grătar, cartofii noi la cuptor cu mărar sunt un deliciu în sine și pot fi consumați și ca o gustare de sine stătătoare.

Rețetă de cartofi noi la cuptor cu mărar

Ingredientele de care ai nevoie sunt puține și la îndemâna oricui. Astfel, aveți nevoie doar de: 1 kg cartofi noi (de preferabil mai mici), 3-4 cepe verzi, mărar verde, sare, piper, boia de ardei și 3 linguri ulei.

Primul pas este să ne ocupăm de curățarea, tăierea și spălarea cartofilor. Apoi îi tăiem în 3-4 sau, dacă sunt micuți, îi lăsăm întregi. Trecem apoi la ceapă și o curățăm, o spălăm și o tăiem rondele.

Mărarul verde îl spălăm, îi îndepărtăm cozile și îl tocăm mărunt. Într-un bol adăugăm condimentele: uleiul, darea, piperul și boia de ardei.

Pregătim apoi tava în care punem hârtie de copt și apoi cartofii peste care turnăm amestecul de condimente. Amestecăm bine cu mâinile pentru a pătrunde condimentele peste tot. Iar apoi punem ceapa verde și mărarul.

În tavă putem pune și puțină apă și apoi o dăm la cuptor la 200-220 de grade. Din când în când mai întoarcem cartofii pentru a se rumeni pe toate părțile. Când s-au rumenit frumos, scoatem tava și sunt gata de servire.

Timpul de preparare este de sub 90 de minute iar rezultatul este unul plin de savoare, cartofii fiind moi pe interior și ușor crocanți și rumeni pe exterior.

Parmezanul, un bonus savuros

Dacă doriți să vă abateți de la rețea clasică, puteți încerca să preparați acești cartofi cu parmezan și rozmarin. Dacă nu vă place rozmarinul îl puteți înlocui cu alte ierburi aromatice uscate sau proaspete: cimbru, oregano, busuioc sau chiar cu semințe de chimen.

Pe lângă ingredientele mai sus menționate, aveți nevoie în plus de 2-3 linguri de parmezan și de o linguriță de rozmarin uscat sau o rămurica de rozmarin proaspăt sau alte ierburi aromatice care vă plac: oregano, busuioc, cimbru.

După ce pregătiți cartofii, puneți într-un bol uleiul, parmezanul, sare și piperul și un cățel de usturoi dat prin presă. Totul se amestecă bine și se toarnă apoi peste cartofi. Amestecați astfel încât cartofii să fie integral condimentați.

După ce puneți cartofii în tavă, presărați rozmarinul, proaspăt sau uscat. Dacă folosiți rozmarin proaspăt, acesta trebuie tocat foarte bine. Dacă doriți să-i serviți simpli, puteți să faceți pe lângă o salată de primăvară.

Un sfat pentru prepararea cartofilor este ca, înainte de condimentare, tăiați fiind, se lasă cel puțin 10 minute în apă rece. Dacă apă se face tulbure, se schimbă cu o altă apă, la fel de rece. Trebuie să faceți asta pentru a ieși amidonul, motiv pentru care și apa se tulbură.

Cartofii noi la cuptor cu mărar, simplii sau cu parmezan, este un preparat plăcut de toată lumea, simplu și delicios, dar nu în ultimul rând, plin de arome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`