Ingrediente:
- 2 kg carne de porc
boia iute, după gust
2 căpăţâni de usturoi
sare după gust
maţe
piper după gust
150 g slănină
Mod de preparare:
Dacă nu vreţi să cumpăraţi cârnaţi gata făcuţi de la magazin ci preferaţi să îi faceţi chiar dumneavoastră în gospodăria proprie, vă ajutăm punându-vă la dispoziţie cea mai simplă reţetă de cârnaţi posibilă. Rapid, sănătos, fără chimicale, cârnaţii făcuţi chiar de mâinile dumneavoastră vor fi cei mai proaspeţi, cei mai gustoşi!
Se toacă bine carnea şi slănină, se adaugă usturoiul curăţat şi tocat cât mai mărunt, sarea, piperul şi boiaua iute, după gust. Se frământă bine totul pentru omogenizarea aromelor, iar apoi se introduce carnea în maţele curăţate şi spălate, cu ajutorul aparatului special sau de mână, dacă aveţi îndemânarea necesară. Maţele se umplu cu compoziţie fără a îndesa prea mult, că să nu riscaţi să se spargă maţul. După ce aţi format cârnaţii, îi puteţi depozita la frigider sau îi puteţi prăji pe loc, în ulei încins.