Prima pagină » Culinar » Rețetă de brioșe cu afine și iaurt. Un desert delicios și ușor de făcut

Rețetă de brioșe cu afine și iaurt. Un desert delicios și ușor de făcut

08 aug. 2024, 11:36,
în Culinar

Rețeta nu necesită ingrediente pretențioase și în mai puțin de oră vă puteți bucura de niște brioșe pufoase, mai bune decât cele clasice și fiind ideale atunci când vreți să vă răsfățați. Iată cum se fac brioșele cu afine și iaurt.

Rețetă de brioșe cu afine și iaurt

Iaurtul este un aliment ce are diverse utilizări. Acesta este folosit adesea în bucătărie, însă poate fi și utilizat în îngrijirea noastră personală.

Ingredientele de care ai nevoie pentru acest gustos desert sunt: 300 de grame de faină, 1 plic praf de copt, 150 de grame de zahăr, 1 praf de sare, 200 de grame de afine, coajă de la o lămâie, 120 de grame de unt, 2 ouă, 240 de grame de iaurt gras, fulgi de cocos sau fulgi de migdale.

În timp ce faci prepararea, poți deja deschide cuptorul la 180 de grade pentru a se încălzi. Apoi, poți trece la topirea untului. Acest lucru se poate face ori la cuptorul cu microunde, ori într-o cratiță la aragaz. Nu e nevoie să se topească integral, un minut la microunde este suficient. În acest fel se va răci mai repede.

Apoi, luați un castron în care amestecați făina, praful de copt, zahărul și sarea. Praful de copt și făina se vor cerne împreună. Într-un alt castron, bateți ouăle, după care adăugați iaurtul și untul. Amestecați bine totul. Apoi, turnați puțin câte puțin din primul vas în al doilea și amestecați pentru a se omogeniza.

La acest pas puteți să adăugați afinele și coaja de lămâie. Când amestecați, aveți grijă să nu se spargă afinele. Apoi, puneți compoziția în formele pentru brioșe și băgați tava la cuptor pentru 30 de minute. Înainte de a le scoate, faceți testul cu scobitoarea.

Ciocolata, combinație delicioasă cu afinele

Alături de brioșele cu afine, puteți face niște brioșe cu ciocolată, combinația fiind un adevărat deliciu pentru papilele gustative. Pentru acestea, ai nevoie de: 3 ouă, 80 g unt cu min 80% grăsime, 200 g ciocolată amăruie de calitate (min. 45% cacao), 100 g zahăr, sare, vanilie (1 linguriță extract sau 1 plic de zahăr vanilat), 175 g faină, 80 ml lapte.

Prima dată, topim untul și ciocolata și apoi le lăsăm la răcorit. Între timp, mixăm ouăle cu zahărul, sarea și vanilia, obținându-se o spumă deschisă la culoare. Apoi, turnăm aici ciocolata și untul topite și mixăm încet. Cernem și făina și o mixăm și pe ea. Apoi diluăm totul cu lapte rece.

Apoi le punem în forme și în cuptorul încins la 170 de grade. Le coacem pentru aproximativ 13-15 minute, în funcție de cuptor. Dacă stau prea mult la copt, se vor usca. Puteți să le mâncați așa, sau le puteți decora cu frișcă, fulgi de ciocolată, zahăr vanilat. Înainte de ornare, brioșele trebuie să fie complet răcite.

Dacă doriți să faceți o impresie bună invitațiile, puteți aranja un platou cu aceste brioșe, împreună cu brioșele cu afine și iaurt, combinația fiind de-a dreptul delicioasă. Aceste deserturi pot fi însă servite oricând doriți, fără vreo ocazie specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *