Află cum poți face bomboanele Ferrero Rocher acasă și să îți faci pofta, fără să fii nevoit să le achiziționezi din magazine la un preț ridicat.
Acestea sunt niște dulciuri delicioase, cunoscute de toată lumea pentru combinația lor de alune prăjite, cremă de ciocolată și un înveliș crocant. Prepararea este foarte simplă, însă foarte gustoasă.
De ce ai nevoie ca să prepari bomboanele Ferrero Rocher
Ca și ingrediente, vei avea nevoie de 200g de nutella, sau altă cremă de ciocolată cu alune pe care o preferi, de 100g de napolitane cu alune, mărunțite foarte fin, de 200g de ciocolată cu lapte, de 200g de alune de pădure prăjite și decojite, de 100g de ciocolată neagră, însă acest pas este opțional, pentru un gust mai intens și de 2 linguri de ulei vegetal, tot opțional, pentru a oferi un aspect mai lucios.
Pentru a le prepara, începe prin a pregăti alunele. Dacă acestea nu sunt deja prăjite, așează-le într-o tavă cu hârtie de copt și pune-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 10 minute. După ce sunt gata și s-au răcit, îndepărtează-le cojile.
Alege aproximativ 25-30 de alune întregi pentru a le adăuga în fiecare bomboană, iar restul mărunțește-le pentru a le transforma în pudră. Pentru a pregăti crema, adaugă nutella cu napolitanele și amestecă-le până când compoziția va deveni ușor de modelat și omogenă. După, pune amestecul timp de aproximativ 20 de minute în frigider pentru a deveni mai ușor de lucrat.
Ia câte o linguriță din amestec și modelează-l în jurul unei alune, formând bomboanele, până când se termină compoziția, apoi pune-le pe o tavă cu hârtie de copt și lasă-le la congelator 20 de minute până se întăresc.
Pentru glazură, topește ciocolată și amestec-o cu uleiul vegetal pentru a fi mai lucioasă și fluidă, apoi încorporează și alunele tocate în ea. Ultimul pas este să scufunzi pe rând bilele formate în glazură cu o furculiță și să le lași să se întărească.
Dacă iți rămân prea multe bomboane, poți face o prăjitură pe care să le pui
Ce poate fi mai bun decât bomboanele Ferrero Rocher puse pe o prajitură Ferrero Rocher? Ca să o prepari, vei avea nevoie de 9 albușuri, de 280g de zahăr, de 450g de alune măcinate, de 50g făină, de 30g cacao și de 150g unt. Pentru crema de ciocolată vei avea nevoie de 500g frișcă naturală de cel puțin 30% grăsime, de 500g ciocolată cu minim 50% cacao și de 500g mascarpone. Iar pentru glazură de 300g ciocolată de menaj, 100 ml de ulei, 100g alune tocate și 300g de bomboane făcute anterior.
Pentru a o prepara, începem cu blatul de bezea cu alune, unde vom bate albușurile spumă cu un praf de sare, cât am lua cu 2 degete. Apoi, adaugă zahărul în 3 tranșe și bate totul foarte bine cu mixerul, la viteză mare, până când se face ca la bezea. Adaugă alunele măcinate, făina, cacao și untul topit și amestecă-le ușor cu o spatulă până când se omogenizează toate ingredientele.
Încălzește cuptorul la 165 de grade și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Compoziția se pune în tava pregătită, se nivelează suprafața cu o lingură și se pune la copt pentru aproximativ 35 de minute. Pentru cremă, se încălzește frișca până când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata și se lasă la răcit câteva ore.
Ulterior trebuie mixată și adăugat mascarponele, iar după ce se mai mixează totul încă un minut, se poate pune pe blatul răcit. Se glazurează prăjitura și se ornează cu bomboanele Ferrero Rocher făcute.