Prima pagină » Culinar » Rețetă de biscuiți de casă. Secrete culinare pentru niște biscuiți fragezi de se topesc în gură

Rețetă de biscuiți de casă. Secrete culinare pentru niște biscuiți fragezi de se topesc în gură

13 nov. 2023, 12:42,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un desert ușor, gustos și aromat, putem opta pentru o rețetă de biscuiți de casă. Când vine vorba de biscuiți, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Biscuiții de casă pot fi făcuți simpli, umpluți cu cremă sau pot fi pregătiți dietetici, cu cereale sau cu fructe uscate. Iată câteva secrete culinare pentru niște biscuiți fragezi de se topesc în gură.

Rețetă de biscuiți de casă

Delicioșii biscuiți de casă sunt alegerea perfectă pentru orice masă și ocazie. Aceștia se fac foarte ușor, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține niște biscuiți aromați, fragezi și gustoși.

Biscuiții de casă se fac simpli sau cu cremă și pot fi ornați în diferite moduri, în funcție de preferințe. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem un aluat aerat și bine frământat. Biscuiții de casă pot fi făcuți și cu scorțișoară sau cu diferite arome, pentru un plus de savoare. Biscuiții pot fi serviți la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Pe lângă acest desert savuros putem pregăti pentru cei dragi și niște cornulețe cu dulceață, pufoase, aromate și pudrate cu zahăr vanilat. Pentru iubitorii de delicii făcute ca în vremea copilăriei, ideală este o prăjitură cu gutui rase. Aceasta este aromată, fină și poate fi ornată în diferite moduri. Prăjitura cu gutui este vedeta sezonului de toamnă alături de alte deserturi făcute cu dulceață.

Biscuiții de casă se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Secretul constă în pregătirea unui aluat fraged, aromat și cremos. Dacă adăugăm și câteva esențe sau coajă rasă de lămâie și de portocală, vom obține un desert irezistibil pentru toți cei de la masă.

Cum să pregătești cei mai buni biscuiți de casă

Pentru a obține niște biscuiți de casă fragezi și aromați vom avea nevoie de 260 g de făină, 250 g de unt, 2 albușuri, 100 g de zahăr pudră și 1 praf de sare.

Într-un bol se freacă foarte bine untul împreună cu zahărul. Separat se mixează albușurile cu un praf de sare apoi se toarnă peste amestecul de unt cu zahăr. Treptat se adaugă și făina și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează.

Aluatul cremos obținut se pune într-un poș apoi cu ajutorul poșului se formează biscuiții de casă în diferite forme. Aceștia se așază într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt. După ce se rumenesc ușor deasupra, se scot biscuiții din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat, cu fulgi de cocos sau cu scorțișoară.

Se lasă la răcit apoi se servesc. Delicioșii biscuiți de casă vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Biscuiții de casă pot fi serviți simpli sau pot fi umpluți cu cremă de ciocolată saau cu dulceață.

Biscuiții de casă sunt fragezi, aromați, se fac rapid și sunt ideali de servit la orice ocazie. Cu acești biscuiți de casă putem face și o prăjitură cu blat de biscuiți și cremă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *