Prima pagină » Culinar » Rețeta de ardei iute la borcan pentru iarnă. Care este secretul pentru această delicatesă picantă?

Rețeta de ardei iute la borcan pentru iarnă. Care este secretul pentru această delicatesă picantă?

17 oct. 2024, 08:37,
Redacția BZI în Culinar

Dacă vrei să ai ardei iute la borcan pentru iarnă, trebuie să știi că întreg procesul de conservare este foarte simplu. Aceștia nu trebuie să lipsească din nicio cămară a unei gospodine. Totodată, este util să știi câteva trucuri și sfaturi practice pentru a obține delicatesele perfecte, cum ar fi alegerea legumelor de toamnă pentru aceste conserve.

Dacă iubești gustul intens și picant al ardeilor iuți, atunci pregătirea acestora la borcan poate fi o adevărată aventură culinară. Murăturile pentru iarnă se pun,  de obicei, în lunile de toamnă, când temperaturile încep să scadă, favorizând astfel o fermentație lentă și corectă.

Rețeta de ardei iute la borcan pentru iarnă

Această rețetă simplă și eficientă este una dintre cele mai populare modalități de a conserva ardeii iuți. Astfel că, ai nevoie de următoarele ingrediente: ardei iuți proaspeți, apă, oțet și sare.

Se spală și se curăță ardeii iuți, îndepărtând semințele și nervurile interioare pentru un gust mai puțin iute, doar dacă vrei. Aceast modalitate de curățare se potrivește și pentru pregătirea ardeilor pentru a face un sos de ardei capia delicios. Dacă îți plac asa, îi poți lăsa întregi. Se pun ardeii în borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu în partea de sus.

Într-un ibric sau oricare alt vas disponibil, încălzește apă și oțet în proporție de 1:1 și adaugă sare după gust. Toarnă lichidul fierbinte peste ardei, asigurându-te că aceștia sunt acoperiți complet.

Închide borcanele cu capace și sterilizează-le în bain-marie timp de 15 – 20 de minute. Lasă borcanele să se răcească înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Această rețetă simplă de ardei iute la borcan cu sare pune în valoarea gustul autentin al ardeilor și oferă o alternativă naturală la conservarea acestora. Se poate ajusta cantitatea de sare în funcție de preferințe și se poate experimenta cu diferite tipuri de ardei pentru a se obține un amestec deosebit.

Trucuri care te ajută să faci cele mai bune murături

Fiecare gospodină are propria rețetă de murături, primită „moștenire” sau descoperită după nenumărate încercări. Dar indiferent de rețeta urmată cu sfințenie, de măsurarea exactă a cantității de legume, apă și sare folosite, mai sunt și unele trucuri care asigură succesul conservării prin această metodă.

Astfel că, legumele destinate conservării prin murare trebuie să fie pefect sănătoase, fără urme de lovire. Toate legumele care urmează să fie murate trebuie bine spălate. Din acestea poți să faci și o mâncare rapidă de post, cine nu ar mânca o salată cu varză și murături?

Pune rădăcinoasele într-un vas cu apă rece și curăță-le bine de urmele de pământ, eventual cu o perie. Apoi curățe-le coaja, codițe sau semințe, după caz, și lasă-le să se usuce.

Musai trebuie să sterilizezi borcanele din sticlă în care vei pune murăturile. Nu este suficient să fie spălate și curate, ele trebuie sterilizate. De asemenea, nu înghesui legumele în borcan, pentru că ele trebuie „să respire”.

Pentru a nu se forma mucegai în borcanul cu murături, introdu un săculeț cu boabe de muștar, iar pentru ca varza murată să se păstreze bine cât mai mult timp, adaugă din când în când puțin zahăr.

Dacă vrei ca zeama murăturilor să nu devină vâscoasă, iar ele să se mențină tari și crocante, pune în borcane frunze și crenguțe de vișin, fâșii de hrean sau ardei iute uscat. Cu aceste sfaturi, rețeta de ardei iute la borcan pentru iarnă nu are cum să nu iasă o delicatesă culinară.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 octombrie 2024
17 octombrie 2024