Prima pagină » Culinar » Rețeta de ardei bulgărești în oțet. Ingredientul secret care îi păstrează crocanți și ce beneficii au pentru sănătatea ta

Rețeta de ardei bulgărești în oțet. Ingredientul secret care îi păstrează crocanți și ce beneficii au pentru sănătatea ta

26 apr. 2024, 15:28, 1 ,
BZI.ro, în Culinar

Iată secretul cunoscut de cele mai bune gospodine pentru a face cei mai buni ardei bulgărești în oțet. Ce beneficii au aceste legume și ce boli poți preveni?

Ardeii bulgărești în oțet merg de minune alături de ciorbe sau friptură, fiind relativ ușor de făcut. Această rețetă nu necesită mult timp, în doar o oră poți obține cei mai buni ardei conservați care vor sta toată iarna. Iată cea mai simplă rețetă pentru a îi face în mai puțin de o oră.

Ingrediente pentru ardei bulgărești în oțet

Pentru a obține cei mai buni ardei în oțet, avem nevoie de câteva ingrediente simple. În primul rând, 600 de grame de ardei bulgărești picanți sau nepicanți, două borcane de aproximativ 1 litru, iar pentru fiecare borcan avem nevoie de o lingură de sare granulată neiodată, două linguri cu vârf de zahăr, câteva boabe de piper negru și un amestec de trei părți apă și una de oțet.

Pentru a prepara ardeii bulgărești, mai întâi trebuie să le tăiați codițele și apoi să-i spălați bine. În două borcane de 1 litru se pune zahărul, sarea și apoi piperul. Se așează ardeii cât mai strâns pentru a nu lăsa prea mult lichid. Se amestecă apa cu oțetul și se pun peste ardei. Apoi se pune capacul strâns și se agită, se întoarce cu gura în jos pentru a se verifica dacă nu se scurge. Aveți grijă să amestecați bine ingredientele până la omogenizare completă. Apoi, într-o cratiță se pune un prosop, se umple vasul cu apă și se pune la foc până când ardeii își schimbă culoarea. Se lasă borcanele la răcit în cratiță până se răcesc complet, apoi se depozitează.

Acesta este întregul proces, se pot servi după 24 de ore sau se pot lăsa peste iarnă.

Beneficiile ardeilor bulgărești

Acești ardei sunt foarte slabi în calorii, aproximativ 90% din conținutul lor fiind apă. Cu toate acestea, ei au un profil foarte complex de vitamine și minerale, printre care se numără vitamina K, vitamina B6, vitamina C, dar și cupru și potasiu.

Mai multe studii au arătat că pot scădea riscul de boli cardiovasculare. Datorită vitaminelor și compușilor antioxidanți, ardeii ar putea contribui la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Capsicina, compusul cheie din acești ardei, care le oferă și iuțeala, poate îmbunătăți profilul lipidic și au și un efect benefic asupra trigliceridelor.

De asemenea, consumul zilnic de ardei iuți este asociat cu longevitatea. Un studiu din SUA a arătat că consumul de ardei iuți a scăzut șansa de mortalitate cu 26% comparativ cu cei care consumă mai rar acest aliment. Poate scădea și riscul de apariție a cancerului, același studiu arătând că persoanele care consumă ardei au cu 23% mai puține șanse de a suferi de o boală canceroasă.

Capsicina mai poate ameliora durerea. Acest compus se leagă de receptorii pentru dureri și s-a dovedit eficace pentru ameliorarea durerilor cronice, cum ar fi artrita sau durerile de cap.

Ardeii bulgărești în oțet sunt una dintre cele mai simple și gustoase murături pe care le poți face în mai puțin de o oră.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *