Fiecare amator de duciuri pasionat de bucătărie are nevoie în repertoriul său de o rețetă de cookies cu ciocolată cu care să meargă la sigur. Aceasta ar trebuie să fie o rețetă simplă pe care să o poți face cu ușurință într-o după-amiază obișnuită, fie pentru familie, pentru întreaga echipă de fotbal sau doar pentru tine. Rețeta de fursecuri americane este pe placul tuturor pofticioșilor, având margini crocante și un interior plin cu fulgi de ciocolată.
Rețetă cookies cu ciocolată
Cheia acestei rețete constă în utilizarea atât a fulgilor de ciocolată amărui, cât și a celor cu lapte, astfel încât să obții o aromă ușor caramelizată. De asemenea, diferența o face și adăugarea a cel puțin două lingurițe de extract de vanilie de calitate, a unei lingurițe cu vârf de sare, și a unei cantități mici de făină de porumb, pentru textură. Însă, cel mai important este să lași aluatul să se odihnească în frigider timp de minimum 24 de ore înainte de coacere. Dacă nu poți aștepta 24 de ore, încearcă să aștepți cel puțin 3. Acest lucru este necesar pentru ca făina să poată absoarbe complet grăsimea din unt, și pentru ca aromele să se combine și să se matureze.
Vei avea nevoie de 200 unt nesărat, lăsat la temperatura camerei, 1 cană zahăr, 1 1/4 cană zahăr brun închis, 2 ouă, 2 lingurițe extract de vanilie, 3 1/2 căni făină de grâu, 1 1/4 lingurițe bicarbonat de sodiu, 1 1/2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe făină de porumb (opțional), 1 linguriță sare, 60 g ciocolată cu lapte și 250 g ciocolată semiamară.
Amestecă împreună untul moale (nu topit) și zahărul. Adaugă ouăle, unul câte unul, și bate-le până sunt încorporate, iar apoi adaugă vanilia și bate amestecul până devine pufos. Măsoară toate ingredientele uscate, cu excepția ciocolatei, și adaugă-le în bol. Amestecă ușor până se combină bine, iar apoi adaugă fulgii de ciocolată în aluat și amestecă până se distribuie uniform în compoziție. Introdu aluatul în frigider pentru cel puțin 24 de ore. Acest aluat devine mai bun odată cu trecerea timpului, așa că cu cât aștepți mai mult, cu atât mai bine. Se poate păstra în frigider până la o săptămână sau mai mult.
Lăsați aluatul la odihnit pentru cât mai mult timp
Incălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Aceste fursecuri au cea mai bună textură dacă sunt făcute mari, de dimensiunea unei cupe de înghețată, dar le puteți modela la orice dimensiune. Puteți porționa aluatul cu o lingură mare sau să îl rulați sub formă de batoane înainte de a-l pune în frigider pentru a ușura tăierea și modelarea. Așează bilele de aluat pe o tavă de copt neunsă. Fursecurile mari vor fi gata în 13-14 minute, iar cele mici în 9-10 minute. Ele ar trebui să capete o nuanță rumenă pe margini, dar să rămână moi, insuficient coapte, în centru. Suprafața acestora ar trebui să se rumenească și să fie solidă, nu crudă, dar destul de moale.
Aceste fursecuri vor continua să se coacă și să se stabilizeze timp de câteva minute după ce sunt scoase din cuptor, așa că este cel mai bine să le scoți când sunt încă insuficient coapte și un pic pufoase, altfel vor deveni prea tari. Lasă-le să se răcească în tavă timp de aproximativ 5 minute înainte de a le pune pe un grătar pentru răcire. Aceste fursecuri sunt mai gustoase atunci când sunt savurate proaspete, dar pot fi păstrate într-un recipient ermetic timp de două sau trei zile. Făina de porumb din aluat le va ajuta să-și mențină interiorul moale, dacă nu ai de gând să le consumi imediat.