Prima pagină » Culinar » Rețetă clasică de ramen picant. Cum să obții un gust autentic coreean

Rețetă clasică de ramen picant. Cum să obții un gust autentic coreean

21 feb. 2024, 14:03,
BZI.ro, în Culinar

Aceasta este o supă rapidă cu tăiței coreeni care este sănătoasă, plină de arome intense, ideală pentru atunci când aveți poftă de mâncare asiatică picantă. Ramenul picant este o rețetă destul de grea, deoarece nu este suficient să adaugi doar puțin sos de ardei iute într-un bulion din supă la plic. Supele asiatice sunt picante și pline de arome bogate și savuroase datorită ingredientelor deosebite, care pot fi uneori mai dificil de găsit. Pentru a face un bulion excelent, de obicei ai nevoie de o grămadă de oase pe care să le fierni timp de câteva ore pentru a face un bulion, mult ulei de ardei iute sau o combinație de sosuri asiatice.

Rețetă clasică de ramen picant

Ingredientele cheie din această supă sunt kimchi și gochujang, destul de ușor de găsit în magazinele alimentare. Gochujang este o pastă coreeană incredibil de bună pe care ar trebui să o ai mereu în frigider dacă obișnuiești să prepari mâncare asiatică. Pentru această rețetă de ramen picant vei avea nevoie de 4 căni /1 litru supă de pui, 2/3 cană de kimchi, 2 lingurițe de suc de kimchi, 3 linguri de gochujang, 2 linguri de sos de soia light, 2 lingurițe de sos de pește (daca nu ai, înlocuiește cu mai mult sos de soia), 1 lingură de vin de gătit chinezesc (vin Shaoxing), 2 felii de ghimbir, tăiate în felii de 0,7 cm, 1 cățel de usturoi mare, zdrobit, 200g tăiței proaspeți subțiri cu ou (sau 100g uscați), 4 tulpini de choi sum sau alte legume asiatice, tăiate în bucăți de 7 cm, fără frunze, 1 morcov mic, curățat, tăiat în formă de chibrituri subțiri, 2 1/2 lingurițe de ulei de susan și 1/4 cană ceapă verde tăiată mărunt.

Pune oasele și toate celelalte ingrediente pentru bulionul de supă într-o cratiță. Dă în clocot la foc mediu-mare, iar apoi redu focul astfel încât să fiarbă ușor timp de 10 minute fără capac. Adaugă tulpinile de choi sum și morcovul în supă și fierbe-le timp de 2 minute. Adaugă frunzele de choi sum și fierbeți timp de încă un minut. Adaugă în uleiul de susan chiar înainte de servire.

Între timp, fierbeți tăițeii cu ou în apă clocotită conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți, clătiți rapid tăițeii sub apa de la robinet, scuturându-i bine de excesul de apă. Împarte tăițeii în bolurile de servire și pune deasupra legumele. Scoate usturoiul și ghimbirul din supă, apoi toarnă supa peste tăiței. Presară cu ceapa verde și servește cât este caldă.

Despre ingredientele asiatice din această rețetă

Kimchi este o murătură tradițională coreeană din legume fermentate într-un suc picant și acrișor. Disponibil în mod obișnuit în secțiunea cu frigidere a magazinelor alimentare sau a celor asiatice. Gochujang este o pastă coreeană picantă din orez și fasole ce abundă în arome savuroase. Veți avea nevoie de ea pentru majoritatea rețetelor coreene pe care le veți prepara.

Folosiți sos de soia light sau de uz general, dar nu sos de soia negru, căci este prea puternic. Vinul de gătit chinezesc poate fi înlocuit cu mirin sau sherry uscat. Pentru un înlocuitor non-alcoolic, folosiți încă 1½ lingurițe de sos de pește. Uleiul de susan prăjit este maro și are mai multă aromă decât cel netoastat (care este galben). Puteți stocați acest ramen picant timp de 3 zile în frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *