Prima pagină » Culinar » Rețetă chifle cu lapte, moi și pufoase. Metoda tradițională japoneză
Rețetă chifle cu lapte, moi și pufoase. Metoda tradițională japoneză

Rețetă chifle cu lapte, moi și pufoase. Metoda tradițională japoneză

25 sept. 2023, 11:23,
BZI.ro, în Culinar

Încearcă și convinge-te! Aceasta este cea mai bună rețetă de chifle japoneze cu lapte. Shokupan este pâinea autentică japoneză, moale și pufoasă, făcută cu lapte, prin metoda yudane. Este o pâine albă delicioasă, preferata japonezilor. Veți obține o crustă aurie, un interior uimitor de pufos, iar avantajul este că își păstrează umezeala mai mult timp decât pâinea obișnuită, datorită acestei metode speciale de preparare.

Aceste pâinici japoneze sunt atât de pufoase datorita metodei yudane, care este un amidon gelatinizat, ce ajută chiflele să își păstreze umiditatea pentru mai mult timp.

Rețetă de chifle japoneze cu yudane

Yudane presupune amesteacarea de făină și apă fierbinte. Apa fierbinte gelatinizează amidonul. Amidonul gelatinizat nu numai că permite amidonului să ia mai multă apă, dar îi crește și dulceața. Prin urmare, adăugând yudane într-un aluat de pâine, obțineți o pâine moale, umedă și mai dulce, care se păstrează proaspătă pentru mai mult timp.

Pentru Yudane aveți nevoie de 50 g făină pentru pâine și 40 ml apă fierbinte (90 de grade). Raportul de făină și apă al acestei metode este de obicei de 1 la 1. Pentru această metodă trebuie să deducem 20 la sută din totalul ingredientelor din făină. Deci, pentru a face un aluat de dimensiune standard, avem nevoie de 250 x 0,2 = 50 g făină pentru pâine. Raportul făină/apă este în general de 1:0,8. Adăugați pur și simplu apă fierbinte (ar trebui să aibă peste 90 de grade Celsius) peste făină și amestecați cu o spatulă de lemn. Temperatura ideală a aluatului obținut este de aproximativ 50 de grade. Când s-a răcit, înfășurați-l cu o folie de plastic și lăsați-l pe masa de bucătărie sau în frigider.

Pentru aluat aveți nevoie de 5 g sare, 15 g zahăr, 150 ml lapte, 3 g drojdie uscată, 10 g unt nesărat la temepratura camerei, 200 g făină pentru pâine și yudane, pe care le-ați făcut cu o seară înainte (8-12 ore).

Cum să faci pâinici shokupan

Acesta este procesul de bază pentru prepararea chiflelor shokupan. Se toarnă laptele la temperatura camerei într-un bol. Adăugați zahărul, untul și drojdia în bol, apoi adăugați yudane pe măsură ce îl rupeți în bucăți mici. Adăugați făina și sarea. Frământati cu mixerul toate ingredientele la viteză mică, până obțineți un aluat. După aceea, dați la viteză maximă și frământați aluatul timp de 20 de minute. Formați o minge din aluat și puneți-o într-un castron uns cu ulei sau unt. Înfășurați-l cu folie alimentară lăsați-l să crească între 45 de minute și până la 1 oră, la aproximativ 30 de grade Celsius sau până când își dublează volumul.

Pentru a testa dacă aluatul a crescut, pune degetul și fă o gaura în aluat. Dacă gaura nu revine, este gata. Tăiați aluatul în două părți egale cu o racletă și rulați fiecare parte. Acoperiți aluatul rulat cu o cârpă umedă și lăsați-l timp de 20 de minute. Întindeți fiecare bucată de aluat cu un sucitor până obțineți un dreptunghi de aproximativ 15 x 20 cm. Rulați aluatul cât mai strâns. Pulverizați cu ulei o formă de pâine și puneți aluatul in ea. Acoperiți-l cu o cârpă umedă și lăsați-l să crească încă odată până când ajunge la dimensiunea formei de pâine (aproximativ 30 min).

Preîncălziți cuptorul la 185 de grade Celsius. Când aluatul a crescut, îl băgăm în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute. Astfel, rețeta de chifle este gata. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le la răcit. Opțional, puteți bate un ou cu care să ungeți pâinicile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *