Prima pagină » Culinar » Rețeta celui mai delicios păstrăv prăjit în crustă de mălai!

Rețeta celui mai delicios păstrăv prăjit în crustă de mălai!

18 sept. 2024, 10:33,
în Culinar

Dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide și simple pentru masa de prânz, păstrăvul prăjit poate fi o opțiune delicioasă. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la timpul de prăjire, deoarece prea mult timp în ulei poate face ca preparatul să devină uscat și dificil de mâncat.

Pentru un gust și mai plăcut al păstrăvului prăjit, e indicat ca peștele să fie proaspăt, nu congelat, însă orice variantă este bună. Pentru această rețetă nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.

Rețeta celui mai delicios păstrăv prăjit

Îți amintești de peștele prăjit pe care îl punea mereu bunica pe masă în zilele cu dezlegare la pește din timpul postului? Acesta era întotdeauna servit alături de întreaga familie, cu mămăligă fierbinte și mujdei de usturoi. Dacă ți s-a făcut poftă de un preparat ca pe vremuri, pregătește pentru următoarea masă păstrăv prăjit în mălai, mujdei iute de usturoi și o mămăligă vârtoasă.

Acest preparat nu doar că este foarte gustos, ci este gata și extrem de repede, în mai puțin de 15 minute. Aveți nevoie doar de un păstrăv de 350 – 400 de grame per porție, o lingură de făină, două linguri de mălai grișat, sare și piper și nu în ultimul rând ulei pentru prăjit, cantitatea depinzând de mărimea tigăii.

Pentru a reuși perfect această rețetă simplă de păstrăv prăjit, trebuie să fii atent la detalii. Durata prăjirii este cel mai important aspect. Nu trebuie să fie crud, dar nici prea gătit, altfel vei avea un preparat uscat și greu de mâncat. În cazul în care peștele este puțin crud, se poate remedia, însă dacă este prea gătit, orice va fi în zadar.

În primul rând, solzii mărunți ai păstrăvului trebuie îndepărtați rapid cu un cuțit sau cu un instrument special. Apoi, clătiți păstrăvul sub un jet de apă și îndepărtați excesul de apă cu ajutorul unei hârtii absorbante. Dacă dimensiunea păstrăvului depășește diametrul celei mai mari tigăi pe care o aveți, este mai bine să tăiați capul și coada pentru a asigura o prăjire uniformă.

Instrucțiuni de preparare

Înainte de a prăji păstrăvul, este recomandat să amestecați mălaiul și făina pe o coală de hârtie de copt. Folosind doar mălai, crusta se va lipi mai puțin de pește, însă prin adăugarea de făină, crusta va adera mai bine, puteți adăuga și un sos alb cu usturoiu la acest preparat.

Dacă doriți să adăugați și mai multă aromă, puteți amesteca câte ½ linguriță de ierburi aromatice preferate (uscate) și poate un strop de praf de usturoi, dar acesta este opțional. În funcție de preferințele personale, crusta poate fi simplă sau condimentată. Înainte de a-l pune în tigaie, acoperiți păstrăvul cu amestecul de mălai și făină, asigurându-vă că este acoperit uniform.

Încingeți tigaia cu ulei la foc mediu-iute, asigurându-vă că stratul de ulei are o adâncime de 3-4 cm, ajungând cel puțin până la jumătate din grosimea peștelui. Lăsați uleiul să se încingă până la temperatura necesară prăjirii, apoi adăugați păstrăvul acoperit în crusta de mălai și făină în tigaie. Verificați să nu rămână porțiuni neacoperite și scuturați excesul de mălai și făină de pește înainte de a-l pune în tigaie.

Dacă avem de prăjit mai mulți pești, trebuie să ne asigurăm că au suficient spațiu în tigaie și nu se ating unii de alții. Dacă îi îngesuim, temperatura uleiului va scădea prea mult și peștii vor absorbi prea mult ulei, rezultând un preparat uleios și neplăcut la gust.

La exact 6 minute de la prăjirea primului păstrăv, îl întoarcem cu grijă, fără să ne stropim cu uleiul încins, pe partea opusă. Lăsăm peștele să se prăjească și pe cealaltă parte tot 6 minute iar păstrăvul prăjit este gata.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Ce ne aşteaptă de la 1 august, când cresc accizele şi TVA. Analist economic: "Inflaţia va exploda"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
O trupă rock generată de AI a strâns peste un milion de fani pe Spotify
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Detalii tulburătoare despre JAFUL de la BNR! A fost TORTURAT să spună ADEVĂRUL
Playtech.ro
Ilie Bolojan nu urmează exemplul colegilor și nu-și taie propriul salariu: „Nu fac gesturi...
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025