Prima pagină » Cancan ultimă oră » Reţeta celebră a lui Cătălin Scărlătescu a fost facută publică! Cheful a dezvăluit secretul

Reţeta celebră a lui Cătălin Scărlătescu a fost facută publică! Cheful a dezvăluit secretul

18 oct. 2024, 22:45,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu a fost făcută publică! Preparatul unuia dintre cei mai îndrăgiți și respectați chefi din România, este pe cât de simplu de realizat, pe atât de delicios, devenind rapid o alegere preferată în rândul iubitorilor de mâncare.

Această rețetă reunește ingrediente accesibile și tehnici ușor de aplicat, ceea ce o face ideală atât pentru cei care se aventurează în bucătărie pentru prima dată, cât și pentru cei experimentați care doresc să aducă un strop de savoare în preparatele lor.

Celebra rețetă, dezvăluită public

Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu a făcut deja furori acum câteva sezoane la „Chefi la cuțite” şi este extrem de simplu de preparat.

Cheful a dezvăluit și secretul care face din acest preparat unul cu adevărat special, și anume marinarea cărnii. Acest element esențial nu doar că ajută la frăgezirea cărnii, dar îi conferă și o savoare deosebită, intensificând aromele și transformând fiecare mușcătură într-o experiență gastronomică memorabilă. Chef Scărlătescu folosește o combinație de condimente care include sare, piper, dar și ierburi aromatice, ceea ce completează perfect gustul cărnii.

Un alt aspect important pe care chef-ul îl subliniază este tehnica de prăjire. Pentru a obține acel aspect crocant atât de apreciat, este esențial ca uleiul să fie suficient de încins înainte de a adăuga șnițelele. Aceasta permite formarea unei cruste aurii și crocante, păstrând în același timp suculența cărnii din interior.

Ingrediente

Pulpă sau piept de pui, fără os
Șase linguri de pesmet (sau fulgi de porumb zdrobiți, așa cum folosește chef Cătălin)
Unt (poate fi și unt de trufe)
Smântână de gătit
Trufe (sub formă de fulgi sau pudră)
Miere
Muștar
Ulei pentru prăjit
Sare
Piper
Ierburi aromatice (după preferință)

Mod de preparare

Se taie pulpa sau pieptul de pui în felii subțiri, formând șnițele sau grujoane. Într-un bol, se combină untul (preferabil unul gras, pentru un gust intens), smântâna de gătit, fulgii sau pudra de trufe și muștarul, şi se amestecă până la omogenizare. Apoi se condimentează feliile de carne cu sare, piper și ierburi aromatice, după gust.

Se trece fiecare bucată în amestecul de unt și smântână. Fulgii de porumb se zdrobesc cât mai fin și se amestecă apoi cu puțină miere (amestecul va înlocui combinaţia clasică de ou și făină, oferind o textură crocantă și un gust inconfundabil). Se trece fiecare șnițel în amestecul de fulgi de porumb cu miere şi se trece la prăjit!

Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
redactia.ro
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri
Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
a1.ro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Playtech.ro
Veste extraordinară pentru cei care ţin banii în bancă! Instituţiile bancare tocmai au făcut anunţul, cine primeşte...
observatornews.ro
Porc mistreţ, văzut în parcul central din Otopeni. A fost trimis un mesaj RO-Alert
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Se închide cea mai veche fabrică din România. A fost construită pe vremea domnitorilor fanarioți
SportpeSurse
Scandal uriaș între români și maghiari. Kelemen Hunor lansează un apel fără precedent
Playtech.ro
De ce presară grataragiii sare peste cărbuni? Trucul de care ai fi vrut să afli mai devreme
Dailybusiness.ro
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Probleme grave pentru Elena Udrea. Vestea a venit în urmă cu puțin timp
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dana Nălbaru, scoasă din sărite. De ce s-a enervat soția lui Dragoș Bucur. Artista nu s-a putut abține și le-a spus fanilor frustrarea ei
redactia.ro
Cine e românul care a câștigat premiul cel mare la Loto 6/49. Omul a plecat acasă cu peste 6 milioane de euro
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`