Prima pagină » Culinar » Rețetă cartofi natur – O modalitate mai sănătoasă și gustoasă de a găti cartofii

Rețetă cartofi natur – O modalitate mai sănătoasă și gustoasă de a găti cartofii

25 feb. 2022, 12:44,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta cartofi natur este una foarte gustoasă și folosită frecvent la evenimente, petreceri, adunări cu prietenii la câte o pensiune. Aceștia sunt mai sănătoși decât cartofii prăjiți și contrar așteptărilor iubitorilor de fast-food, cartofii natur sunt foarte aromați, plini de savoare și au o textură minunată.

cartofi natur cu marar in castron

Aceștia sunt mai sănătoși decât cartofii prăjiți

Ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă

Cartofii natur nu reprezintă un preparat prea complicat, ba chiar din contră, sunt foarte ușor de pregătit. Aceștia constituie mai mult o garnitură decât un fel de mâncare complex. Nu vom avea nevoie nici de prea multe ingrediente. Cu siguranță, majoritatea persoanelor pasionate de gătit vor avea deja ingredientele necesare în bucătărie.

Așadar, vom avea nevoie de aproximativ 1 kg de cartofi și 50-100 de grame de unt (după cât de untoși vă doriți preparatul) cu cât mai multă grăsime, indicat este cantitatea de 82% grăsime. Desigur, pentru aromă și decor ne vom folosi de o legătură de pătrunjel pe care îl vom toca. După gustul fiecăruia, vom condimenta preparatul cu sare și piper care n-ar trebui să lipsească de la nicio garnitură de acest fel. Pentru cine dorește chiar mai multă savoare, poate adăuga și niște usturoi.

cartofi rosii

Sunt mai recomandați cartofii roșii pentru această rețetă.

Cartofi natur – Cum se pregătește această garnitură

Vom începe prin a alege cei mai buni cartofi și de o mărime potrivită, egală. În acest fel, aceștia vor fierbe la fel de bine în același timp. De asemenea, sunt mai recomandați cartofii roșii pentru această rețetă. După ce i-am ales cu grijă, trebuie să-i spălăm foarte bine pentru că aceștia vor fi puși la fiert în coajă. Deci, nu trebuie să curățăm de coajă cartofii! Îi vom pune la fiert într-o cratiță încăpătoare, în mai multă apă rece. Atunci când încep să clocotească, putem adăuga sarea. Aceștia sunt mult mai delicioși dacă sunt fierți din prima cu sare. Odată ce încep să fiarbă, mai trebuie să îi lăsăm pe foc în jur de 20-30 de minute. Totuși, putem verifica dacă sunt cu siguranță fierți, prin testul cu scobitoarea sau furculița. Este bine să știm că aceștia nu trebuie lăsați nici prea mult la fiert, pentru a nu se sfărâma.

După ce timpul de fierbere este gata, putem scurge cartofii de apă folosindu-ne de o sită. Aceștia trebuie clătiți cu apă rece direct la chiuveta bucătăriei pentru a se răci cât mai repede. După acest pas îi mai putem lăsa (fără apă) să se răcească cât mai bine. După aceea, putem începe să decojim ușor cartofii.

cartofi la fiert in coaja

Aceștia sunt mult mai delicioși dacă sunt fierți din prima cu sare

După ce acest pas este gata, urmează să tăiem cubulețe potrivite cartofii fierți. Este indicat să-i tăiem cât mai egal pentru ca untul să-i pătrundă pe toți la fel de bine. Putem pregăti untul pe care îl punem în tigaie să se topească. Dacă doriți să adăugați și usturoi, acum este momentul să-l mărunțiți și să-l puneți în tigaie. Untul nu trebuie să se ardă. La foc mic, vom adăuga cartofii și vom amesteca bine pentru ca untul să-i pătrundă pe toate părțile.

La final, mărunțim pătrunjelul și îl adăugăm peste cartofii natur abia scoși din tigaie. Aceștia sunt gata de servit!

Rețeta de cartofi natur este la mare căutare pentru că aceștia constituie o garnitură foarte gustoasă care se potrivește multor feluri de mâncare.

persoana care culege patrunjel

La final, mărunțim pătrunjelul și îl adăugăm peste cartofii natur abia scoși din tigaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *