Sunt mai multe tipuri de paraziți intestinali care provoacă infecții, care nu sunt severe si pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor. Pentru aceste ifnecții există mai multe taratemtne medicamentoase, însă mulți sunt cei care vor să știe care este rețeta bunicii care vă izbăvește de paraziți.
Printre cei mai răspândiți paraziți care provoacă infecții intestinale sunt Giardia intestinalis si Ascaris lumbricoides.
Infecția cu giardia și limbrici
Infecția cu giardia este o infecție intestinală provocată de parazitul intestinal Giardia intestinalis. Aceasta are ca simptome crampele abdominale, balonarea, greața și diaree apoasă.
Infecția apare mai ales în zonele unde igiena este deficitară, iar apa nu este potabilă. Acești paraziți mai pot fi prezenți in piscine, spa-uri sau lacuri. Infecția cu giardia poate fi transmisă prin mâncare sau în urma contactului cu o altă persoană infectată.
Infecția cu giardia trece de obicei în câteva săptămâni, dar porblemele intestinale pot ține mai mult timp după eliminarea paraziților.
Ascaridioza este o infecție produsă de viermele cilindric parazit Ascaris lumbricoides, cunoscut sub denumirea comună de limbric.
Acești viermi folosesc corpul uman drept gazdă în procesul maturizării de la larve sau ouă la viermi adulți. Viermii adulți, care se reproduc, pot depăși 30 cm lungime. Ascarizii adulți au o culoare alb-gălbuie și trăiesc, în principal, în intestinul subțire, intestinul gros, în căile biliare, în vezica biliară, în pancreas și în alte organe interne.
Ascaris lumbricoides are acțiune mecanică asupra gazdei, deoarece corpul parazitului poate aplatiza vilozitățile intestinale ducând la malabsorbție.
Infestarea se poate produce prin consumul de alimente contaminate, în special legume, fructe şi zarzavaturi nespălate, prin apă şi prin luarea ouălor cu degetele, direct de pe sol.
Rețeta bunicii vă izbăvește de paraziți: Remedii naturiste care te ajută să scapi de această problemă
Tratamentul medicamentos pentru paraziți intestinali este bazat pe medicamente antihelmintice. Deși dau un randament terapeutic foarte bun, acestea pot produce reacții adverse severe, precum vărsăturile, durerile abdominale, stări de greață sau diaree.
De aceea, există niște leacuri pe bază de ingrediente naturale, după rețeta bunicii care vă izbăvește de paraziți și elimină și ouăle acestora.
Unul dintre remediile naturiste folsoite de bunica este usturoiul, ce poate fi administrat sub formă de suc. Pentru asta, în fiecare dimineaţă, se poate bea un amestec obţinut din 20 ml de suc de usturoi şi din 200 ml de lapte călduţ. Amestecul trebuie băut cu o oră înainte de mese, timp de 10 zile la rând. Această cură trebuie ținută timp de zece zile.
Rezultate foarte bune poate avea și tinctura de usturoi. Pentruasta, se pun câte 10-15 picături de tinctură într-un pahar cu lapte sau cu ceai şi se bea de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Cura trebuie urmată timp de 2 săptămâni.
Propolisul are un efect antiparazitar puternic, iar tinctura de propolis are și efecte antiseptice şi antibacteriene puternice. Se recomandă o cură de zece zile cu tinctură de propolis, cu pauză de şapte zile, după care se reia. Pentru asta, se iau câte 30 de picături de tinctură dizolvată într-o lingură de miere, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. În cazul copiilor, dozajul este de cinci picături.