Rețeta bunicii pentru varice. Comprese pentru accelerarea circulației sângelui

07 iul. 2022, 09:36 _____ Vizualizări
BZI.ro, în

Astăzi, pe internet puteți găsi multe modalități dar și rețeta bunicii pentru varice. Varietatea de remedii populare pentru vene este surprinzătoare. Poți găsi diverse decocturi din plante, infuzii, unguente, amestecuri, aplicații și comprese.

Cele mai frecvente ingrediente ale „tratamentului popular al venelor” folosit de bunica sunt ​​frunza de varză necoaptă, roșii verzi, decoct de hamei, urzică, cartofi, castan de cal, usturoi cu unt, pelin cu lapte acru sau iaurt și oțet de mere. Bunica, de asemenea, pregătea diverse unguente complexe multicomponente care conțin săpun de rufe, sub formă lichidă, grăsime topită, suc de ceapă, suc de aloe, unguent ihtiol, miere și alte alimente populare. Din aceste ingrediente ea pregătea și leacuri pentru pulsul mic. Din cele mai vechi timpuri se spune că o persoană care suferă de varice ar trebui să meargă dimineața devreme pe iarba umedă în șosete de bumbac, iar după ce șosetele se udă, să aștepte până se usucă pe picioare. Într-o astfel de varietate de ingrediente și metode de tratare a venelor varicoase cu remedii populare, este dificil să faci o alegere. Însă, bunica știe remediul perfect pentru a scăpa de acest disconfort.

colaj picioarele unei persoane care sufera de varice

Foarte des adăugată de bunica în remedii medicinale este sunătoarea

Beneficiile unui tratament naturist alternativ pentru îmbunătățirea tonusului peretelui vaselor de sange

Acest tratament recomandat de bunica pentru tratamentul alternativ al venelor, de regulă, are ca scop îmbunătățirea tonusului peretelui vaselor și accelerarea circulației sângelui prin vene. Este eficient în prevenirea dezvoltării venelor varicoase sau în stadiile sale inițiale. Astfel, poți urma acest tratament din moment ce își face apariția greutatea la nivelul picioarelor, umflarea picioarelor la sfârșitul zilei de lucru, apariția venelor de păianjen, care mai este numită în popor telangiectazii. Din moment ce vei începe tratamentul vei observa cum scapi și de transpirația excesivă.

Chiar dacă remediul bunicii are multe recenzii pozitive, trebuie să știi că lupta cu vene varicoase avansate este foarte grea. Acest tratament poate reduce oarecum simptomele bolii și poate opri progresia ei ulterioară, dar nu se poate conta pe o vindecare completă.

Este important ca atunci când alegeți un remediu popular pentru tratamentul venelor, ar trebui să se acorde prioritate acelor metode a căror eficacitate a fost dovedită de medicina tradițională.

Pentru a pregăti un remediu care să funcționeze cu adevărat bunica apelează la plante medicinale. Pe lista ei se găsește cowberry, acest ingredient are efect diuretic și dezagregant. O altă plantă folosită de bunica ca diuretic este ursul.

persoana care se tine de piciorul sau plin de vene varicoase

Este important ca atunci când alegeți un remediu popular pentru tratamentul venelor, ar trebui să se acorde prioritate acelor metode a căror eficacitate a fost dovedită de medicina tradițională

Rețeta bunicii pentru varice. Tinctura pentru vene varicoase

Foarte des adăugată de bunica în remedii medicinale este sunătoarea. Această plantă conține o cantitate mare de rutină și, prin urmare, reduce permeabilitatea capilară, conține și multă vitamina E. Cu siguranță, nici un remediu popular nu omite în componența sa patlagina. Acest ingrediente are o acțiune antiinflamatoare și antialergică.

Toate aceste ierburi sunt amestecate în cantități egale. Un amestec de ierburi în cantitate de o linguriță este preparat într-un pahar cu apă clocotită. Această infuzie se folosește de 1 până la 3 ori pe zi.

Conform experienței bunicii, castanul de cal are un efect bun în tratamentul varicelor. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, întărește pereții vaselor de sânge, ameliorează oboseala și tensiunea la nivelul picioarelor. Însă, trebuie să fii foarte atentă cu acest medicament deoarece în unele cazuri acesta poate crește nivelul trombocitelor.

medic care examineaza varicele de pe picioarele unei persoane

Varietatea de remedii populare pentru vene varicoase este surprinzătoare

Tinctură pe bază de amestec cu castanul de cal. Efectul leacului bătrânesc

O tinctură pe bază de ea, care se vinde în farmacii, sau pe care o puteți face singur, este foarte populară. Pentru a face acest lucru, amestecați 5 linguri de flori zdrobite sau fructe de castan cu 1 litru de alcool, insistați timp de o săptămână într-un loc întunecat și strecurați.

Agentul se administrează pe cale orală de 3 ori pe zi cu 20-30 de minute înainte de mese, în proporție de 30-35 de picături la 1 lingură de apă. Tinctura de castan pentru varice poate fi folosită pentru frecarea zonei dureroase, precum și pentru aplicarea de comprese.

Pentru a crește efectul tratamentului cu tinctură de castan după rețeta bunicii pentru varice se recomandă să faceți un duș de contrast pentru picioare înainte de aplicarea compresei. Chiar și în stadiile inițiale ale varicelor, tratamentul alternativ nu ajută pe toată lumea. În ciuda utilizării regulate a remediilor populare pentru vene, crampe și dureri în mușchii gambei, amorțeala picioarelor și umflarea de-a lungul vaselor venoase pot fi adăugate de oboseală și edemul picioarelor. În cazul în care varicele sunt însoțite de înțepături în cap trebuie să consulți de urgență un medic specialist.

medic care examineaza varicele de pe picioarele unei persoane

Chiar dacă remediul bunicii are multe recenzii pozitive, trebuie să știi că lupta cu vene varicoase avansate este foarte grea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *