Această rețetă brioșe cu ciocolată sunt o delicatesă simplă, rapidă și rafinată. Cu siguranță nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a face brioșe, ele pot fi un delicios răsfăț la micul dejun. Glazura cu scorțișoară și nucșoară, în contrast cu fulgii de ciocolată din compoziție, contribuie la farmecul aparte al acestei rețete simple dar foarte gustoase. Ingredientul secret este uleiul de măsline și puțin lapte, care le face extra moi și pufoase.
Rețetă brioșe cu ciocolată. Sfaturi de top
Pentru 12 brioșe aveți nevoie de 250 grame făină cu praf de copt, 25 grame pudră de cacao, 2 lingurițe praf de copt, 175 grame zahăr granulat, 175 ml lapte, 2 ouă mari, bătute, 100 ml ulei de măsline (sau poți folosi ulei de floarea-soarelui dacă ți se pare prea puternic la gust), 75 grame fulgi de ciocolată simplă, 1-2 lingurițe extract de vanilie. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Așează hârtie de copt în 12 forme adânci de brioșe. Cerne într-un bol făina, cacao și praful de copt, iar apoi combină-le cu zahărul. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă ușor. Pune amestecul în formele pregătite, și introdu brioșele în cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când devin elastice la atingere. Lasă să se răcească timp de 10 minute în cuptor, apoi scoate-le și lasă-le să se răcească complet.
Dacă nu găsești bucăți de ciocolată simplă, poți alege ciocolată albă sau neagră. Poți și să tai aproximativ o tabletă de ciocolată în bucăți mici și să o folosești în locul fulgilor. Pentru a obține brioșe moi, această rețetă presupune adăugarea uleiului de măsline în loc de unt. Utilizarea uleiului de măsline conferă o textură mult mai moale și mai catifelată, rezultând o brioșă umedă și pufoasă după coacere. De asemenea, această rețetă presupune utilizarea laptelui, care este de asemenea un ingredient umed ce contribuie la umiditatea compoziției, precum și la textura finală pufoasă.
Multă lume preferă brioșele făcute cu ulei de măsline. Totuși, le poți face fără probleme și cu unt dacă nu ai suficient ulei de măsline la îndemână. Recomandăm să topești untul și să-l răcești înainte de a-l adăuga la amestecul umed, astfel încât să aibă aceeași consistență precum cea a uleiului de măsline. În această rețetă se utilizează 100 ml de ulei de măsline, ceea ce poate fi înlocuit cu 100 grame de unt.
Cum să faci glazură pentru brioșe în două minute
Aceste brioșe cu ciocolată pot fi acoperite cu cea mai delicioasă glazură cu o subtilă aromă de nucșoară și scorțișoară. Pentru glazură, aveți nevoie de 3 linguri de unt topit, 1 cană de zahăr pudră, 1 linguriță de extract de vanilie, 2 linguri de apă fierbinte. Pentru a prepara glazura, pur și simplu amestecați untul topit, zahărul pudră, vanilia și apa împreună, până obțineți o compoziție fină.
Când brioșele s-au răcit ușor, înmoaie partea de sus a acestora în glazură și așteaptă să se întărească, nu ar trebui să dureze mult. Odată ce s-au întărit, înmoaie din nou și lasă-le să se întărească, iar apoi te poți bucura de un desert simplu, dar totuși foarte bun. O altă variantă ar fi să faci această glazură adăugând și ciocolată, sau pur și simplu să înmoi brioșele în unt când le scoți din cuptor și apoi să le presori cu zahăr și scorțișoară. Dacă organizezi un eveniment, ar fi o idee minunată să adaugi niște bomboane confetti deasupra glazurii pentru a face această rețetă brioșe cu ciocolată mai festivă!