Tot mai multe gospodine vor să afle tradiționala rețetă de borș de casă făcut cu huște. Doamnele care doresc să readucă la masă gustul bucatelor de odinioară, pregătesc un borș de putină acrișor, aromat și sănătos. Este binecunoscut faptul că borșul de casă are numeroase beneficii consumat în stare naturală, nu doar ca ingredient în diferite preparate culinare. Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să pregătești cele mai bune ciorbe.
Cea mai simplă rețetă de borș de casă
Gustul ciorbelor făcute acasă este dat nu numai de verdețurile folosite, ci și de borșul de casă cu huște. Acesta este ușor de făcut și ne garantează reușita preparatelor culinare. Când vine vorba de savuroasele ciorbe, rețetele sunt diverse și pe placul multora dintre noi. Ciorbele sunt sănătoase și ideale în zilele de post, dar și în sezonul cald.
În sezonul de primăvară putem pregăti rapid o ciorbă de leurdă, sățioasă și gustoasă. Pentru iubitorii de ciorbe tradiționale, ideală este și ciorba de urzici de post, care revitalizează organismul după anotimpul rece.
Indiferent de rețeta de ciorbă pe care o alegem, important este să știm cum se umple borșul de casă cu huște. Pentru acesta vom avea nevoie de câteva ingrediente, de atenție și îndemânare, iar la final vom obține cel mai bun borș de casă.
Pentru pregătirea acestuia vom folosi o cană de tărâțe de grâu, o cană de mălai, 5 felii de pâine neagră și apă plată. Aceste ingrediente ne vor ajuta să facem huștele. Cu ajutorul acestora se umple de fiecare dată borșul. Huștele se păstrează la frigider într-un borcan și se folosesc de câteva ori atunci când vrem să umplem borș.
Borșul de casă va fi mai aromat dacă vom folosi și câteva frunze de leuștean, cimbru și o crenguță de vișin.
Trucuri simple pentru cele mai bune ciorbe făcute cu borș de casă
Dacă avem deja huștele pregătite, acestea se pun într-un borcan mare apoi se adaugă tărâța de grâu și mălaiul împreună cu apă caldă cât să acopere huștele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, apoi se adaugă crenguțele de vișin și frunzele de leuștean și cimbru.
După aceea, punem la fiert 5 litri de apă, apoi se lasă la răcit. Când apa este călduță, se pune în borcanul cu huște peste toate ingredientele și se amestecă bine. Se acoperă borcanul cu un capac, apoi se învelește cu un prosop gros și se lasă la un loc călduros pentru a se acri borșul.
A doua zi se strecoară borșul cu care vom face ciorbe delicioase, se pune în sticle și se păstrează la rece. Huștele rămase se vor păstra la frigider într-un borcan și se vor folosi pentru următoarea dată când vom face borș de casă.
Pe lângă faptul că borșul de casă făcut cu huște după rețeta veche a bunicii ne ajută să obținem cele mai bune ciorbe, acesta are numeroase beneficii și poate fi băut în stare naturală. Se recomandă consumul acestuia pentru combaterea anemiei, a stărilor de indigestie, a bronșitelor și sinuzitelor.
Mai mult, acesta este benefic pentru digestie, borșul de casă fiind o sursă bogată de vitamine și minerale, reprezentând un leac naturist perfect. De asemenea, borșul de casă cu huște contribuie la detoxifierea organismului, scade tensiunea arterială și previne bolile respiratorii.
De aceea, tot mai multe gospodine preferă să acrească ciorbele cu un borș de casă gustos și sănătos și renunță la zeama de lămâie folosită frecvent în prepararea ciorbelor. Borșul de casă poate fi folosit și la prepararea aluatului sau a unor deserturi ca în vremea copilăriei, precum fragedele cornulețe de post cu borș.
Dacă vrem să îi încântăm pe cei de la masă cu cele mai bune ciorbe, atunci este important să știm cum să facem un borș de casă cu huște. Acesta este ușor de preparat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională a bunicii, vom obține un borș acru și niște ciorbe gustoase și aromate.