Rețeta de biscuiți de casă este ideală pentru copiii deoarece nu are conservați sau E-uri. Aceasta este rapidă, biscuții putând fi preparați oricând, la orice eveniment, datorită faptului că pot fi tăiați cu diferite forme de fursecuri. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt la îndemâna oricui, iar prepararea acestora este foarte simplă.
Deserturile preparate în casă sunt la mare căutare, acestea fiind mai sănătoase decât cele din comerț. Pe lângă biscuiții de vanilie, mai puței încerca și gogoșile cu iaurt, pe care le puteți consuma cu dulceață sau gem.
Rețetă biscuiți de casă, ingredientele de care aveți nevoie pentru un desert delicios
Preferată de cei mici și cei mari, rețeta de biscuiți cu vanilie este una din cele mai simple și ușoare de preparat. Fragezi și cu un gust puternic de vanilie, aceștia vor deveni instant preferații voștri. Pentru asta veți avea nevoie de 100 grame unt cu cel puțin 82 la sută grăsime. Este foarte important ca ingredientele să fie de înaltă calitate pentru ca biscuiții să fie fragezi și gustoși. Pentru rețetă veți avea nevoie și de 125 grame zahăr brun sau alb. Acesta se poate înlocui și cu îndulcitori naturali.
Gustul puternic și aromat de vanilie va fi dat de semințele de la o păstaie de vanilie sau de la o esență. Opțional se pot adăuga și o jumătate de linguriță de extract de vanilie. De asemenea, veți avea nevoie și de 7 grame praf de copt pentru ca biscuiții să crească și 325 grame făină albă de grâu. Totodată, să luați în calcul că veți avea nevoie de făină și pentru masa de lucru. Pentru rețeta de biscuiți veți avea nevoie și de două ouă. În cazul acestora nu trebuie să separați albușurile de gălbenușuri.
Prepararea biscuiților de casă cu un gust puternic vanilat
Într-un bol se va mixa untul moale cu 125 grame zahăr, apoi se vor adăuga și cele două ouă. Se amestecă bine, până ce compoziția este omogenizată. Pentru aromă, adăugați păstaia de vanilie sau o esență. Opțional se poate adăuga și coaja rasa de la o portocală sau o esență de rom pentru un gust mai aromat. Făina se va cerne înainte de a o adăuga în compoziție. Aceasta se încorporează câte puțin în compoziție, amestecând cu ușor cu o spatulă. Praful de copt poate fi amestecat împreună cu făina sau poate fi pus separat în compoziție. Aluatul pe care trebuie să îl obțineți este unul moale, modelabil. Acesta se va lăsa la rece, timp de două ore, învelit într-o folie alimentară.
După ce îl veți scoate de la frigider, aluatul se va întinde într-o foaie subțire pe masă. Aceasta trebuie presărată cu făină în prealabil. Cu ajutorul unor forme pentru fursecuri veți decupa aluatul, apoi se va pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în prealabil. Înainte de a fi puși la cuptor, biscuții se vor lăsa la rece timp de 15 minute pentru a nu se deforma în timp ce se coc. În acest timp se va încălzi cuptorul. Biscuții se vor coace la foc potrivit timp de 13 minute, până ce se rumenesc. După ce sunt gata, îi veți lăsa să se răcească puțin în tavă, apoi îi veți scoate pe un grătar pentru a se răci complet. Îi puteți păstra în cutii închise ermetic, la rece timp de aproximativ două săptămâni. De asemenea, biscuții pot fi decorați cu cremă de ciocolată sau vanilie.
Rețeta de biscuți de casă poate fi o alegere potrivită pentru zilele în care vă doriți ceva dulce, fără conservați preparați acasă. Totodată, un alt desert rapid pe care trebuie să îl încercați este și smoothie-ul cu zmeură. Acesta este potrivit și pentru persoanele cu diabet deoarece nu conține zahăr.